Gökhan Ercan: Halkevi’ni Ensar’a mı devredeceksiniz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, gündeme dair basın açıklaması yaptı. Ercan yaptığı açıklamada, “Halkevi’ni Ensar’a mı devredeceksiniz” dedi.

Kocaeli Haber - Gökhan Ercan: Halkevi’ni Ensar’a mı devredeceksiniz

Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan bugün ilçe binasında basın açıklaması düzenledi. Ercan, basın açıklamasında geçtiğimiz Büyükşehir Meclisi’nde Halkevi binasının KBB’ye devredilmesi hakkında konuştu. İlçe Başkanı Gökhan Ercan, “Halkevi, cumhuriyetin ve gelişimin önemli sembollerinden biridir. Cumhuriyet ilan edildiğinde okuma yazma oranı yüzde 10 bile değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1930 yılında yaşanan toplumsal sorunları yerinde görmek amacıyla yurt gezisine çıkmış ve bu gezi sırasında Halkevlerini kurma düşüncesi doğmuştur.

“AYNI ŞEYİ YAPTI”

Halkevleri, Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının halka yerleşmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur. AK Parti’lilerin Halkevi konusundaki huzursuzluklarının nedeni de buradan anlaşılabilir. Bakın arkadaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her zaman olduğu gibi burada da aynı şeyi yapmıştır. Halkevi binasının restorasyon işini valilik yapmıştır. Restorasyonun aslına sadık kalınarak gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fakat şimdi restorasyon bittikten sonra büyükşehire devrini alarak Gençlik Merkezi yapılacağını söylüyorlar.

“NE MANASI VAR?”

Zaten 200 metre yakınında bir Kılavuz Gençlik Merkezi binası var. Ayrıca buraya da onu açmanın ne manası var? Neden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak faaliyete devam etmiyor da bu konuda diretiyorsunuz? Yoksa 4 yıl önce Pembe Köşk’ü Ensar Vakfı’na kiraladığınız gibi Halkevi binasını da Ensar’a, Tügva’ya, Türgev’e ya da başka zümrelerin hizmetindeki vakıflara mı tesis edeceksiniz? Yoksa Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan olan İlim Yayma Cemiyeti’ne mi? Cesaretli bir şekilde çıkıp bu soruları kamuoyuna cevap versinler istiyoruz” dedi.

“İHALE YAPILDI MI?”

Kocaeli Üniversitesi s-ağlık personellerine yönelik servis sorunu hakkında da konuşan Ercan, “1 Temmuz itibarıyla kaldırılan servisler için, eski KOÜ Rektörü ve AK Parti Milletvekili Sadettin Hülagü’nün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğünü ve servis taşımasının yeniden başlayacağını duyurmuştu. 8 Temmuz’da ihaleye çıkılacağı söylenmişti, ancak üzerinden 3 ay geçti. Ne basın organlarından ne de Hülagü’den bir açıklama geldi. Üniversitedeki personellerin servis sorunu çözüldü mü, bu ihale yapıldı mı?” diye sordu.

“HEPİMİZ BU RAKAMLARA ARTIK GÜLÜYORUZ”

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileriyle ilgili olarak açıklama yapan Gökhan Ercan, “İşçilere verilen zamlar konusunda artık hepimiz bu rakamlara gülüyoruz. TÜİK, pandemi döneminde uzaktan çalışmaya geçti sanırım ve hala evden çalışmaya devam ediyor gibi. 2023-2024 akademik yılında üniversite yemekhanelerinde 13 TL olan yemek fiyatı şimdi 30 TL oldu, yani %130’luk bir artış var. Ben de bir memur çocuğu olarak öğrencilerin ne zorluklar çektiğini en iyi bilen biriyim. Şimdi Çıkıp pişkince, “13 liradan ne olacak, 30 liraya çıkardık” diyebilirler ama öğrencinin 5 kuruşu bile çok önemlidir. Buradan üniversitelerin rektörlerine ve tüm yetkililere sesleniyorum: Öğrencilerin ödeyebileceği, normal geçimlerini sağlayabilecekleri bir düzenleme yapın.

“KOCAELİSPOR’A SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

19 Ekim Cumartesi günü Kocaelispor-Ümraniyespor maçı var. Tüm partililerimizi ve üyelerimizi bu maça katılmaya davet ediyorum. Kentimizin futbol takımına güçlü bir şekilde sahip çıkmamız gerekiyor. Kocaelispor siyaset üstüdür ve ona sahip çıkmamız lazımdır” dedi.

“MİLYARLARCA PARAYI ÇALDILAR”

Son olarak, organize suçlarla ilgili ciddi iddialar var diyen Gökhan Ercan, "MESEM çok önemli bir konu. Milyarlarca parayı çaldılar. Dokuzlar, il başkanı ve iktidarın mensupları bu meselede net bir cevap versin. Sayfalar dolusu listeler dolanıyor. Bu sayfalardan bize isim okutmasınlar. MESEM olayının peşini bırakmayacağız. Gerekirse listeleri sayfa sayfa kentin her yerine asacağız” söyledi.

CHP Gökhan Ercan İzmit Halkevi Binası
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber