Grev iptal: O fabrikada maaşlar 51 bin lira!

Kartepe’de faaliyet gösteren Baysan Trafo'da Ocak ayından bu yana toplu iş sözleşmelerinde sonuç alınamamış, fabrika grev kararı almıştı. Greve üç gün kala anlaşma sağlandı.

Kartepe'de faaliyetine devam eden Baysan Trafo'da 2024 yılının girmesiyle beraber toplu iş sözleşmelerinde sonuç alınamıyordu. Sözleşmelerde sonucun çıkmamasının ardından fabrikada grev kararı alınmış, karar duvara asılmıştı.

ANLAŞMAYA VARILDI

Toplu iş sözleşmesine varılamamasının ardından fabrikanın grev kararına 3 gün kala sendika ile işveren anlaşmaya vardı. Sendika ile işveren arasında imzalanan sözleşmeye göre, Baysan’da 1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile işyeri ortalama ücret, ikramiye ve her ay düzenli alınan sosyal haklar ile birlikte tahmini net 51 bin TL’ye kadar yükseltildi.

PAYLAŞILDI

Birleşik Metal'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Sendikamızın Kocaeli Şubesinin Örgütlü olduğu ve 6 Mayıs tarihinde greve çıkacağımız Baysan Kazan işyerinde toplu iş sözleşmesi 2 Mayıs 2024 tarihinde anlaşma ile sonuçlandı.

Yapılan Toplu İş Sözleşmesi şöyle;

• Toplu iş sözleşmesi 2 yıllık olarak imzalanmıştır.

• Yapılan toplu iş sözleşesi ile bir çok idari hakta ilerleme sağlanmıştır.

• Sosyal ödeme ve ödeneklerin 6’şar aylık olarak artışı sağlanmıştır.

• Ücretler 6’şar aylık dönemler içerisinde artacak

• yapılan toplu iş sözleşmesi ile 1 Ocak 2024 tarihi itibari işyeri ortalama ücreti, ikramiye ve her ay düzenli alınan sosyal haklar ile birlikte net 40.000 TL’ye kadar yükseltilmiştir.

• 2. altı ayda enflasyon 3. altı ayda enflasyon +3 ve 4. altı ayda enflasyon oranında zam toplu iş sözleşmemizde yer almıştır.

• 1 Temmuz 2024 tarihi itibari ile işyeri ortalama ücreti, ikramiye ve her ay düzenli alınan sosyal haklar ile birlikte tahmini net 51.000 TL’ye kadar yükseltilmiştir.

• Sosyal ödeme ve ödeneklerde sözleşmenin 1. altı aynında ortalama %280’lik bir artış sağlanmıştır. sosyal ödeme ve ödeneklerin diğer artışları ücret zam ve dönemlerinde (6’şar aylık) arttırılacak."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber