Gri Koç öğrencilere seslendi: Sosyal medyadan uzaklaşın

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve bu yıl 14. kez kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı, yoğun bir ilgiyle devam ediyor.

Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan fuar, yazarları ve okurları buluşturarak keyifli anlar yaşatıyor. Akçakoca Salonu'nda gerçekleştirilen bir etkinlikte, Eğitimci Yazar Gökhan Müftüoğlu, bilinen adıyla Gri Koç, "Sınav Kazandıran Taktikler" başlıklı konuşmasında sınava hazırlanan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Müftüoğlu, sınav stresiyle başa çıkma, verimli ders çalışma, zaman yönetimi ve motivasyonu yüksek tutma konularına değindi. Öğrencilere seslenen Gri Koç, "Sosyal medyadan uzaklaşın" diyerek, sosyal medyanın sınav sürecinde odaklanmayı olumsuz etkilediğini belirtti.

ODAĞI TOPARLAMAK ZORLAŞIYOR

Müftüoğlu, odaklanma sorunlarının öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Odaklanmakta zorluk çekiyoruz ve bu sorunu aşmak yaklaşık 23 dakika sürüyor. Sadece 40 dakikalık çalışma süremiz varken bu bölünmeyi yaşamak başarıyı zorlaştırıyor. Telefonlardan uzaklaşmak ve ekran süresini azaltmak gerekiyor. Birçok öğrenci sosyal medyayı ders çalışmak için kullanıyoruz dese de bu süreç, odaklanmayı ciddi şekilde dağıtıyor" dedi.

HAYATINDAN KESİTLER PAYLAŞTI

Aynı salonda düzenlenen "Kendini Yeniden Başlat" isimli söyleşide, Yazar Alişan Kapaklıkaya, hayatından örnekler vererek katılımcılara hem güldüren hem de düşündüren anekdotlar aktardı. Ayrıca, "Gökhan Çınar'la Dertleşiyoruz" söyleşisiyle Gökhan Çınar ve "Kendine Bir İyilik Yap" başlıklı etkinliğiyle Zekeriya Efiloğlu da okurlarıyla buluştu.

Kocaeli Kongre Merkezi Kocaeli Kitap Fuarı Gökhan Müftüoğlu
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber