Hak-İş 1 Mayıs’ta Kocaeli’den seslendi “Filistinli kardeşlerimizin yanındayız”

Hak-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından üyeleriyle Kocaeli’de bir araya gelerek miting düzenledi.

Hizmet-İş başta olmak üzere, Öz Çelik-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Gıda-İş, Öz İplik-İş ve Öz Sağlık-İş gibi önemli sendikaları bünyesinde bulunduran Hak-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında bugün Kocaeli Kongre Merkezi otopark alanında bir araya geldi. Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ankara’ya kadar olan tüm illerden katılım sağlanan mitinge HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK İŞ Konfederasyonu'na bağlı sendikaların genel başkanları, Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, İdris Ersoy, işçi sendikaları il başkanları ve binlerce işçi katıldı.

BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan, ardından Filistin ve Gazze'de yaşamını yitiren vatandaşlar için Kur’an tilaveti ile devam eden mitingin açılış konuşmasını yapan Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, “Hak İş Kocaeli il başkanlığı olarak bu yol emeğin başkenti olan Kocaeli’de kutlanması bizim için çok kıymetli. Daha güçlü sendikacılık için, sömürüsüz baskısız bir hayat için, katledilen tüm mağdurlar için yaşasın 1 Mayıs yaşasın emek” dedi.

Filistin toprakları toplu mezar haline geldi. Ardından söz alan Filistinli Sendikacı, “1 Mayıs’ı alanlarda coşkuyla kutlayarak sesimizi duyuran Hak-İş Konfederasyonu’na teşekkür ediyorum. Filistin halkı hem Batı Şeria’da hem Kudüs’te saldırılara maruz kalıyor. Gazze’de binlerce evler, hastaneler yıkıldı. Filistinde insan onuruna yakışır durumlardan bahsetmek artık mümkün değil. 13 bin Filistinli tutuklu bulunuyor. Gazze toprakları artık kadınlarımız çocuklarımız ve insanlarımız için toplu mezarlıklar haline geldi. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber