Hakan Fidan’dan bomba açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkiye'nin dış politikasına dair açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkiye'nin dış politikasına dair açıklamalarda bulundu. Fidan yaptığı açıklamada, "Süleymaniye'deki halk Türkiye'nin dostu olan bir halk. Terör örgütüyle işi olabilecek bir halk değil" sözlerine yer verdi.

"ARZUMUZ, HATALARDAN GERİ DÖNÜLMESİ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katıldığı bir programda, Irak'taki terörle mücadele hakkında konuştu. Bakan Fidan yaptığı açıklamada, "Bizim arzumuz Süleymaniye'deki arkadaşlarımızın yol yakınken hatalarından geri dönmesi, Türkiye'yle dostluklarını, tarihte olduğu gibi bugün de perçinlemeleri ve ortak geleceğe bizim beraber hareket etmemiz" sözlerine yer verdi.

"TEHDİTLERİN ÜSTESİNDEN GELDİLER"

Erbil, Süleymaniye, Bağdat, Kerkük ve Musul hakkında "Kültürler kadim kültürler ve daha önce bu türden tehditlerin üstesinden geldiler" değerlendirmesini yaparken buralarda terör örgütlerine yer olmadığını sözlerine ekledi. Fidan; "Bunları artık bizim sistem dışına atmamız lazım. Bunlar kullanım ömrü tamamlanmış örgütler. Sözünü ettiğim şehirler, kültürler kadim kültürler ve daha önce bu türden tehditlerin üstesinden geldiler, inşallah bundan sonra da gelecekler" açıklamasında bulundu.

"NE YAPMAMI BEKLİYORSUNUZ?"

Hakan Fidan ileri tedbirlerin gündemde olup olmadığına dair yaptığı açıklamada; "Siz benim düşmanıma destek verdiğiniz sürece ne yapmamı bekliyorsunuz? Bu konuda açığız. Bu düşmanın senden istifade etmesinin yolunu engellemek benim görevim. Ben bunu yapacağım. Bunu yaparken de sana hile tuzak kurmuyorum, yüzüne söylüyorum. Bundan vazgeç, çünkü bu senin lehine değil, kimsenin lehine değil. Süleymaniye'deki halk Türkiye'nin dostu olan bir halk. Terör örgütüyle işi olabilecek bir halk değil" ifadelerine yer verdi.

"ULUSAL BİR GÜVENLİK TEHDİDİ"

Süleymaniye’deki Kürdistan Yurtseverler Birliği hakkında konuşan Bakan Hakan Fidan, "Süleymaniye’deki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) liderliği ve onu oluşturan ekibin PKK ile olan ilişkileri, samimiyeti bizim için bir problem olmanın ötesinde artık ulusal bir güvenlik tehdidi olmuştur" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber