Hasan Öztürkmen: Seçimden sonra mülküne mülk eklemiş

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, "Plana sadık kal" çıkışı sonrası ani bir karar değişikliğiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren Sinan Oğan hakkında önemli iddialarda bulundu.

Halk TV'de yayınlanan Ankara Gündemi programında konuşan CHP Gaziantep milletvekili Hasan Öztürkmen, Sinan Oğan'ın mal varlığının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra önemli ölçüde arttığını iddia etti.

MAL VARLIĞI 100 MİLYON TL'Yİ AŞTI İDDİASI

Öztürkmen, seçim sürecinde "Emekli maaşımla geçiniyorum" diyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştirilerde bulunan Oğan'ın, adaylıktan çekilip Erdoğan ile işbirliği yapmasının ardından toplam değeri 100 milyon TL'yi aşan bir mal varlığı edindiğini öne sürdü. "Bu kadar parayı sana kim verdi?" diyerek Maliye'yi göreve çağıran Öztürkmen, "Cehennemin kapılarını kapatacağız" diyerek yola çıkan Oğan'ın mal varlığını sorgulayarak "Kendi cehenneminin kapılarını kapattı" dedi. Oğan'ın Özgür Özel'e yönelik "Mekanın sahibi geldi" eleştirilerini de hatırlatan Öztürkmen, "Gerçekten mekanın sahibi Sinan Oğan imiş" ifadesini kullandı.

SEÇİM SÜRECİNDE EDİNİLEN MÜLKLER

Öztürkmen'in iddialarına göre, seçim sürecinde emekli maaşıyla geçindiğini söyleyen Oğan, Ankara'da birçok mülk edindi: Gölbaşı İncek'te Malikane ve

Arsa**: Gölbaşı ilçesi İncek semtinde 7 dönümlük arsa ve malikane satın aldı. Alındığında 30 milyon TL olan malikanenin şu anki değeri 50 milyon TL olarak değerlendiriliyor.

Gölbaşı'nda Arsa**: Ankara Gölbaşı'nda 2.941 metrekarelik bir arsa edindi. Bugünkü değeri yaklaşık 5 milyon TL.

Malikane ve Parseller**: Değeri 1 milyon dolardan fazla olan Gölbaşı'ndaki ilk malikanesini 2022'de satın aldı. 2023 seçim sürecinde bitişikteki 3 parseli de satın alarak genişletti. Bu parsellerin toplam değeri 20 milyon TL. Ayrıca, yanındaki diğer 2 parselin de kendisine yakın kişilerin üzerine olduğu iddia ediliyor.

Beysu Konakları'nda Daire**: Ankara Çankaya'daki Mutlukent Mahallesi'nde yer alan Beysu Konakları'ndan lüks bir daire aldı. Dairelerin fiyatları 12 milyon TL'den başlayıp 35 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Edinme tarihi 13.07.2023, yani seçimden hemen sonra.

KOMŞULARIYLA MAHKEMELİK OLDU

Oğan, 1 milyon dolar değerindeki villasını genişletmekle kalmayıp, villanın bulunduğu adanın devlete ait yolunu kapatarak arsanın sınırını 3 metre kadar kaydırdı. Bu nedenle komşularıyla mahkemelik olan Oğan için hazırlanan bilirkişi raporu ise Oğan'ın aleyhine çıktı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber