Her yıl yılbaşını değil Mekke'nin Fetihini kutluyorlar!

Kocaeli Kongre Merkezine AGD ev sahipliğinde Mekke’nin fethi ve Kudüs gecesi düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kocaeli Şubesi, İslam tarihinin en önemli gelişmelerinden biri olan Mekke’nin Fethi’ni düzenleyeceği programlarla 31 Aralık Gecesi andı. Kocaeli’nin 7 ilçesinde düzenlenen etkinliklerin merkezi İzmit’te bulunan Kocaeli Kongre Merkezi oldu. Ayrıca aynı gün Gölcük Değirmendere Kültür Merkezi, Karamürsel Öğretmenevi Salonu, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi, Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi ve Çayırova Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde de fetih programları düzenlendi.

ŞİİR DİNLETİLERİ VE KONFERANS

Her yıl Mekke’nin Fethi konulu düzenlenen etkinliklere bu yıl Kudüs konsepti de eklendi. AGD Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Duysal’ın ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Şener konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğe Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, Cihannuma Kocaeli İl Başkanı Serkan Seyhan, SP ilçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı etkinlikte Şiir dinletileri, Sinevizyon Gösterileri, İlahi Dinletileri ve Gölge oyunu gösterileri yer aldı. Aynı zamanda yapılan çekilişte 10 kişiye sürpriz hediye verildi.

“İSLAM ALEMİ ACI ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR”

AGD Sadece Allah rızasını gözeten müstesna bir kurumdur. Bizler iyinin doğrunun, güzelin faydalı ve adli olanın yeryüzüne hakim olması için bu mücadelede olan herkesi kardeş bilirken tüm mazlumların yanında olmayı kendimize görev addediyoruz. Bugün yeryüzünde siyonist ve emperyalist güçler mazlum coğrafyalarda zulme devam etmekte. İslam alemi her gün acılar çekmeye devam ediyor. İlk kıblegahımız Kudüs uluslararası camiada devlet olarak kabul edilen ama terör devleti olan İsrail’in işgali altındadır. İsrail bölgede yaşanan kaosunu, olayların ve işgalin yegane sebebidir. Bugün başta Gazze olmak üzere soykırım yapılıyor oluşu onların gücünden değil müslümanların parçalanmış olmasından kaynaklanıyor.

“ÇİRKİNLİKLERİN DAYATILMASINA KARŞI TAVIR”

Mescidi Aksa'nın işgal altında olması Filistinlilerin meselesi değildir. Filistin Toprakları tüm ümmetin meselesidir. AGD’nin geleneksel olarak yaptığı Mekke'nin fethi programlarını Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak amacı ile Kudüs gecesi olarak da 81 ilde icra ediyoruz. Diğer taraftan yılbaşı eğlence adı altında çirkinliklerin dayatmasına karşı tavır almak gerektiğinin doğruluğuna inanıyoruz. Bugün burada olmasınız bir kimliğin ortaya konulmasının göstergesidir. Aralık ayı içinde Diyeti nebi yarışması gerçekleştirdi. Bu yarışmalarda gençlerin peygamberimizi anlamalarını ve rol model almalarını hedefledik” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber