“Hiçbir evladımız dışarıda kalmayacak”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Üniversitelerin açılması öncesi yaptığı açıklamada Kocaeli’de yurt sorunu olmadığını, belirterek, “hiçbir evladımız dışarıda kalmayacak” dedi

Kocaeli Valiliği Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı üçüncü toplantısı bugün Kocaeli Valilik binasında yapıldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Müdürleri, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Bozkurt katıldı.

“HER BİR GENCE BARINACAK YER SAĞLIYORUZ”

Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili bilgiler veren Vali Yavuz toplantının sonlarına doğru Üniversitelerin Kocaeli’de barınma sorunu olup olmadığını açıkladı. Vali Yavuz konuşmasında, “Üniversiteler açılıyor. Şehrimizi tercih eden üniversite öğrencilerinin tamamına yurt imkanı sağlıyoruz. Her bir gencimize barınacak yer sağlıyoruz. Eğitim öğretim başladığında hiçbir evladımız dışarıda kalmayacak. Bir buçuk 2 ay önce başladık toplantılara.

“İHTİYACI OLANLARIN İHTİYACINI KARŞILAYALIM”

Şu an itibari ile gar ve otogarda kurum ve kuruluşlarımız koordinasyon içinde. Evlatlarımızı en güzel şekilde barındıracak yöntemleri hayata geçiriyoruz. Üniversite öğrencilerimiz, en güzel şekilde ağırlayacak imkana sahibiz. 20 bin yatak kapasitemiz bulunuyor. Okul öncesi eğitim ile ilgili olarak benim ekonomik durumum iyi değil diyenler varsa okul öncesi masraflarını vakıflar aracılığı ile biz karşılıyoruz. O yüzden de okul öncesi eğitime gönderemiyorum diyorlarsa buyursunlar biz ihtiyaçlarını karşılayalım” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber