Hürriyet gözlerimin içine bakarak, “Hayalim Büyükşehir” dedi

Nokta Atışı programının yorumcularından MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in geleceğiyle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu

Nokta TV ekranlarında her Çarşamba akşamı saat 21:30’da canlı olarak yayınlanan, Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Nokta Atışı programının yorumcuları MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP’de ön seçim tartışmaları ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in geleceğiyle ilgili yorumlarda bulundu.

ÖN SEÇİM 1 GÜNLÜK İŞ

CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya:

“CHP’de ön seçimle ilgili 52 gün kala bir takvim açıklanacak. Bence ön seçim teknolojinin olduğu yerde 1 günlük iş. Hala yapılmasıyla ilgili bir vakit yap. 694 tane seçim bölgesiyle ilgili ön seçim kararı alındı. Genel anlamda CHP’nin güçlü olduğu yerlerde değil, orta karar olan yerlerle ilgili ön seçim kararı alındı. Ön seçim her türlü CHP’nin bir geleneği olmalı.

SEVERSİNİZ, SEVMEZSİNİZ

İzmit’te ön seçim yapılacaksa CHP Genel Merkezi tekrar bir başvuru süreci başlatabilir. Mesela benim ön seçim olursa başvuru yapmamla ilgili çok telkin geliyor. Muhakkak partimizde böyle birçok abimiz, kardeşimiz de var. Ama İzmit biraz sıkıntılı. Neden? Çünkü mevcut bir belediye başkanımız var. Seversiniz, sevmezsiniz. Çok aday renktir ama bir de çok aday oldu mu bir sorun var gibi algılanır.

İZMİT’E POTANSİYEL ADAY

Fatma hanım potansiyel olarak İzmit’e aday. Fatma hanım üç yere aday olabilir. Bir büyükşehir, iki İzmit, üç hiçbir şey. Özgür Özel’in kafasında kadın adayın sayısını arttırmak var. Fatma hanım Büyükşehir’le İzmit arasında. Ama İzmit için Fatma hanım bir dönem daha kendini halka sorabilir diye düşünüyorum.

SEÇİMİ ALAMAYACAĞI YERLERDE ÖN SEÇİM YAPIYORLAR

MHP İl eski Başkanı Aydın Ünlü:

“Bugün CHP bir kongre yaptı, Kılıçdaroğlu kaybetti, Özgür Özel geldi. Özgür Özel’in kongre konuşmasını ve kazandıktan sonraki konuşmasını bir siyasetçi olarak dinledim. Ön seçim yapacağım dedi, kimsenin önünü kesmeyeceğim dedi. Seçimi 5 kişilik komisyona verdi. Kazanma iddiasının olmadığı yerlerde ön seçim yapacak CHP. Bugün Kocaeli’de CHP’nin seçimi alamayacağı yer neresiyse orada ön seçim yapıyor.

FATMA HANIMA HAYALİNİ SORDUM

Ben bir kahvaltı programında Fatma hanımın gözlerinin içine bakarak İzmit’i sordum. Fatma hanımı bana bir anlat dedim. Hayalleri ney dedim. Hayalim Büyükşehir dedi. Ama örgüt ne derse onu yaparım dedi. Fatma hanım evet Büyükşehir’i istiyor ama Özgür Özel’in konuşmalarından anladığım kadarıyla çünkü mevcutları koruyacağım dedi. Bu nedenle Fatma hanım İzmit Belediye Başkan adayı olacak.

İZMİT’E ADAY YAPILACAK

Biz CHP’nin önde gelenleriyle aynı mahallenin esnafıyız. Her gün selamlaşırız. Orada Harun Yıldızlı var, CHP’nin İl Başkanı Sayın Bülent Sarı var, Mehmet bey var, Alpaslan Seymen var. Herkesin olduğu bir caddede esnaflık yapıyoruz. Oradan aldığım izlenimlere baktığımda da Fatma Kaplan Hüririyet, Büyükşehir’e aday değil diye düşünüyorum.”

İlgili kısmı canlı yayın linkinin 4’üncü saat 16’ncı dakika ile 4’üncü saat 25’nci dakika aralığında izleyebilirsiniz…

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber