Hürriyet'ten ikinci belgesel müjdesi

Fatma Kaplan Hürriyet, "16 Ocak basın toplantısı ana temasıyla çok güzel bir belgesel çok yakında İzmitlilerle buluşacak" dedi.

Türkiye'de doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan Leyla Hanım filmi gala yaptı. Birçok ünlü sanatçının katılım sağladığı gala programının ardından açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 16 Ocak Atatürk’ün ilk basın toplantısı temasıyla, İzmit’in tarihine ışık tutacak yeni bir belgeselin hazırlık sürecinde olduklarını ifade etti.

İLK BASIN TOPLANTISI TEMASI

Bu belgesel, Atatürk'ün ilk basın toplantısı temasını işleyecek ve İzmitlilerle buluşacak. Hürriyet, şehrin tarihini daha da anlamlandırmak amacıyla değerli belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk ile iş birliği içinde olduklarını belirtti.

YAKINDA İZMİTLİLERLE BULUŞACAK

Özellikle, İzmit'in 3 bin yıllık Nikomedia tarihine ve Osmanlı ile Cumhuriyet dönemlerine ev sahipliği yaptığını vurgulayan Hürriyet, belgesel çalışmalarının sürdüğünü ve yakında güzel bir gösterimle İzmitlilerle buluşacaklarını ifade etti. Bu belgeselin ardından ikinci bir eseri kente armağan edeceklerini belirten Hürriyet, şehrin sanatın kalbi olması gerektiğini ve geçmişe sahip çıkarak geleceğe vizyon koymalarının önemini vurguladı.

"İZMİT UNUTMAZ"

Hürriyet, bu projelerin sadece belgesel çekmekten öte, şehre sahip çıkmak ve kentin marka değerini yükseltmek amacıyla yapıldığını dile getirdi. "İzmit unutmaz" diyerek şehrin vefasını göstermeye çalıştıklarını belirten Hürriyet, ikinci belgesel filmlerinin de yakında İzmitlilerle buluşacağını sözlerine ekledi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber