Hüseyin Erol: Millet İttifakı bende birleşir!

CHP İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Erol, en şanslı adayı kendisi olduğunu ifade ederek “İttifak benim üzerimden sandıkta kendiliğinden oluşur” dedi.

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kaldı. Belediye Başkan aday adaylığı başvuruları sona eren Cumhuriyet Halk Partisi’nde 4 isim İzmit Belediye Başkan aday adayı oldu. İzmit Kent konseyi Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Erol, görevinden istifa ederek başkan aday adayı olan isimlerden oldu. Nokta Gazetesi’ni ziyaret eden CHP İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Erol seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“EN DOĞAL HAKKINIZ”

Adaylık öncesi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile görüştüğünü ifaden eden Erol, “Ben adaylık kararımı zaten vermiştim yani ben başkana aday olup olma konusunda bir şey sormadım. Adaylığımı iki gün sonra açıklayacağım bunu paylaşmak istiyorum sizle dedim. Bu sizin en doğal hakkınız dedi. Dolayısıyla orada bir şey yok. Ama aslında şöyle bir kanaat var. Kent konseyleri aslında belediyeye bağlı olarak görülse de çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına bağlı genelgeyle çalışıyoruz. Dolayısıyla bir kent konseyi başkanı olarak İzmit Kent Konseyi Başkanı olarak da Fatma Hanım'la çalışmalarımız oldu, birlikte çalıştık siyasi arkadaşlığımız oldu. Kent Konseyi Başkanı olarak da aslında üst düzey bir emek sarf ederek kent konseylerinin ne olduğunu kente anlatmaya çalıştık. Bunu da becerdiğimizi tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“NE OLURSA OLSUN EN ÖNDE ÇIKARIM”

Hürriyet ile siyasi yol arkadaşı olduğunu ifade eden Erol, “Birlikte mücadele ettik. Kendisi 31 Mart’a kadar belediye başkanı. Dolayısıyla onun artık bundan sonraki kararını genel merkez düzeyinde olacağını tahmin ediyorum. Yani ben İzmit Belediye Başkanı adayım. Onu Fatma nezninde bir şey söylemem söz konusu değil. Onun kararı genel merkezi. Yöntem de henüz belli değil. Biz tabii partili olduğumuz için partinin bir kural nizamnamesi var. Tüzük ne yazıyorsa ben bunu kabul ediyorum, şunu kabul etmiyorum deme şansımız yok. Ön seçimde olsa kendimi şanslı görüyorum, temayül de olsa, halka da sorulsa, muhtara da gidilse, sivil toplum örgütüyle de görüşülse hepsinde en önde çıkacağımı tahmin ediyorum. Ondan ötesi adaylığa en hazır kişinin kendim olduğunu düşünüyorum.

“700 KİŞİLİK KADIN ORDUMUZ VAR”

İzmit Kent Konseyi'nde görev yaparken 60 kurumsal üyeyle aldığım kent konseyini 300 üyeye çıkarmış durumdayım. Kent sivil toplum yapısıyla, akademik odalarla, esnaf odalarıyla, muhtarlarıyla birebir yakın çalışma fırsatı buldum. Onları tanıma fırsatı, ilişkilerimi geliştirme fırsatı buldum. Çok nitelikli bir yönetim kurulu kadrom var. Beşe yakın meclis kurdum. Şu anda bir altı 600-700 kişilik kadın arkadaşımızla bir ordu kurduk aslında. Ve ben bugün adaylığım kesinleşse yarın sabah üç tane kurduğum kurulla açıklayacak durumdayım. Plan bütçe komisyonu, siyasetin politika takımı bir de proje takımı.

“İTTİFAK BENİM ÜZERİMDEN SANDIKTA KENDİLİĞİNDEN OLUŞUR”

Kentte bozulan Millet İttifakı'nın benim üstümden doğal olarak sandıkta kendiliğinden oluştuğuna inanıyorum. Örgütünden meclisine, muhtarına ve halkına saygı ve sevgi içinde olan ve onlarla, dayanışma içinde olan ve bütün iletişim kanalları için açık bir belediye başkanı olmayı vaad ediyorum. Benim gönlümde yatan bu. Bunu adam gibi yaparsam her sorunu bu şeyde, bu potada eritebileceğimize inanıyorum. Bunun için bir beis yok. Bunu adam gibi yaparsam her sorunu bu potada eritebileceğimize inanıyorum. Bunun için bir beyis yok. Bana çok güvenen insanlar var. Bu güveni yaptığım çalışmalarla biriktirdim. Toprağa fidan ektim ekin büyüdü. Artık o hasadı bu kez bana toplamayı nasip edecek diye inanıyorum.

“YAPILMASI GEREKENLERİ 3 TUR ATTIM”

Diğer adaylarda hepsi benim kardeşim. Onlarla ilgili hiçbir olumsuz düşüncem yok. Bu bir hizmet yarışıdır. Ama ben böyle bir hizmet yarışında sokakta olan bugüne kadar ve bu dokuyu ilmik ilmik işleyen doksan üçten bu yana otuz senedir işleyen bunun on beş senesini bir kurumsal yapının başında kurumsal kimlik başkanlığıyla ya da kurucu başkanlığıyla geliştirdim. Ben de bu güvene layık olmak için gelen çabayı sarf edeceğim. Bir belediye başkan adayı çıkarsa basını gezmesi, muhtar gezmesi falan iki buçuk ay zaman alır. Beceremez. Ben onun için diyorum ki ben bu aşamalardan zaten geçtim bunları hatta üç tur attım. Eksikliklerimi gideceğim. Kırsaldaki mahalle temsilcilerine gideceğim. Ve bu turu tamamlayacağım diye inanıyorum.

“EN ŞANSLI ADAY OLARAK KENDİMİ GÖRÜYORUM”

İktidar partisinin adayı elbette önemli ama ismi önemli. Bence şu anda bence ismi önemli değil. Kim olursa olsun ben İzmit Belediye Başkanlığı'nı çok çalışarak kazanacağıma yürekten inanıyorum. Bu güveni bu heyecanı sokakta görüyorum. En şanslı aday olarak kendimi görüyorum bu güç, bu enerji bende var. Eee kadın arkadaşlarımızla, gençlerle bu hedefe doğru yürüyeceğiz. Ben bu arada eee İzmit Kent Konseyi Başkanlığı'ndan istifa ettim. Dolayısıyla artık o mekanları kullanmayacağım. Bu bize uygun bir şey değil.

“KİMSE BİR ŞEY DİYEMEZ”

Bu kent halkının gururla İzmit Belediye Başkanımız Hüseyin Erol'dur diyebileceği bir adam olduğuna inanıyorum. Benim sırtımda küfe yok. Bana kimse hırsız, kimse uğursuz, kimse ahlaksız. Kimse kumarbaz, kimse zampara, kimse üçkağıtçı diyemez. Bana hatta bazıları çok ileri giderek benim kent konseyi başkanlığımdan da bir ücret karşılığı bu işleri yaptığım söylendi. Bırakın ücreti ciddi miktarda para harcıyorum. Dolayısıyla benim kimsenin de bir talebim bugüne kadar olmadı. Bana onlarca profesyonel görev teklif edilmesine rağmen gönüllülük esasında iş yaptım. Gururla, keyifle İzmit belediye başkanı adayım. Seçimi kazanmaya ben hazır ve seçimi kazanacak en iyi aday olduğumu düşünüyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber