İBB'nin ücretsiz HPV aşısı uygulaması başladı

İBB, kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olan rahim ağzı kanserine karşı ücretsiz “HPV Aşı Kampanyası” bugün başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbullulara ücretsiz HPV aşısı uygulamasına başlandığını açıklamıştı. En sık görülen kanser türü olan rahim ağzı kanserine karşı başlatılan "HPV Aşı Kampanyası” bugün başladı. İlk etapta İstanbul'da yaşayan ve sosyoekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan 9-26 yaş arası kişilere ücretsiz aşı yapılacak.

ÜCRETSİZ YAPILACAK

Aşı için belirlenen kriterleri taşıyan ve başvuruları onaylanan İstanbullular, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Şehzadebaşı Tıp Merkezi, Darülaceze Tıp Merkezi ve Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezleri'nde aşılarını ücretsiz yaptırabilecek.

"70 BİNİ GEÇEN BAŞVURU VAR"

Son olarak belirtiler hakkında bilgi veren Eryiğit, "Genital bölgedeki belirtileri siğil şeklinde, kızarıklık ve kaşıntı şeklinde olabilir. Hepimizin bildiği gibi ağız çevresindeki HPV virüsü de uçuk ya da ağız çevresindeki siğilleri de oluştururlar. Biz bu duyuruyu yapalı henüz 48 saat olmadı. 70 bini geçen bir başvuru var şu anda" şeklinde konuştu.

"PAHALI BİR AŞIYDI"

Ücretsiz HPV aşısını ilk yaptıranlardan Eylül Çekemci "Çok mutluyum. Çünkü bu aşıyı olmak istiyordum. Pahalı bir aşı olduğu için Türkiye şartlarında önceliklerimizden olmuyordu. Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımını görünce hemen başvurdum. Akşamında arandım ve sabah da aşımı olmaya geldim. Herkesi başvuru yapıp aşıya bekliyoruz" dedi.

Ücretsiz HPV aşı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin, bu adres üzerinden form doldurup randevu alması gerekiyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber