İdeal kilonuzu nasıl öğrenebilirsiniz? Ünlü profesör Mehmet Öz açıkladı

'Bunları tüketenler kilo almıyor' Zayıflamak isteyenler dikkat! Mehmet Öz açıkladı... İdeal kilonuzu hesaplayabilirsiniz. "Ölçüsü yarısından az olmalı!"

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

"BEL ÇEVRESİNİ İNCELTİN"

Prof. Dr. Öz, Türkiye'de insanların büyük bölümünün kilo ile savaştığını belirterek "Aslında amacımız kilo kaybetmek değil, bel ölçümüzü azaltmak olmalı. Bunun da bir hesabı var, kişinin boyu ne kadarsa bel çevresi ölçüsünün onun yarısından az olması gerekiyor. Yani kişinin boyu 1,80 santimetreyse, bel çevresi ölçüsü de 90 santimetreden az olmalı. 'dedi.

BUNLARI YİYENLER KİLO ALMIYOR

Ünlü profesör sözlerine ' Bunun için diyet yapılabilir ama iradeye bağlı. Sürekli devam ettirmek ve başarılı olmak açısından çok zor. Bunun için bazı sırları kullanmak gerekiyor. Örneğin, acı yemekleri yiyen kişiler çok fazla yiyemez, bunun olumlu etkisi oluyor. Fıstık, fındık, badem, ceviz tıpkı yumurta gibi sizi besler. Beynimiz kalori aramıyor, aslında besin arıyor. Vücuda besin verirsen daha az yersin. Bu besinlerde de kalori var ama besin miktarı çok yüksek olduğu için çok faydalı. Yaptığımız araştırmalara göre fındık, fıstık, ceviz gibi besinleri tüketen kişiler kilo almıyor. Bir de bel çevresini inceltmek için spor çok önemli."

BOY VE KİLO HESAPLAMASI YETERLİ DEĞİL

Antalya Medical Park Hastanesinde görev yapan Nefroloji uzmanı Prof. Dr. Havva Asuman Yavuz konuyla ilgili Nokta Gazetesine yaptığı açıklama da ' Doğru boy kilo hesaplamalarında Mehmet Beyin söylediği şey gerçekliliği olan bir durumdur. Ancak sadece bu hesaplamalarla doğru ve sağlıklı kiloya ulaşamayız. Her hastanın metobolizması vücut yapısı farklılık gösterir. Bu sebepten asıl gerçek ve doğru olan tanı kişinin vücut kitle endeksinin 25 olması şayet 25 ile 35 arasında ise o zaman kontrol altına alınarak obezite aşamasına geçmesi engellenmelidir. Boyu hesaplayıp yarısına bölerek doğru bir kanıya varamayız' diyerek konuya farklı bir bakış açısı getirdi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber