İhsan Deniz: “Emekli bayramda sefalete itildi"

Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İhsan Deniz, 3 bin liralık emekli bayram ikramiyesine tepki göstererek “emekli bayramda sefalete itildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emeklilere yönelik bayram ikramiyesinde yüzde 50 oranında bir artış yapılarak 2 bin liradan 3 bin liraya çıkartılacağını açıklamıştı. Zor günler geçiren emekliler 3 bin lira olan ikramiyeden memnun olmadı. Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İhsan Deniz “Emekli bayramda da sefalete itildi” diyerek duruma tepki gösterdi.

“EKONOMİST TEK ADAM”

Emekliye bayram ikramiyesi uygulamasının 2018 yılında CHP Genel Başkanının vaadi sonrası başladığını ifade eden İhsan Deniz, “Ekonomist tek adam 2022’de Emekli ikramiyesini 1200 TL’ye, ardından iki maaş ikramiyeyi 1000 TL olarak emekliye layık gördü. 2023’de 2000 TL’ye çıkarılan Emekli bayram ikramiyesi, 2024’de 3000 TL’ye çıkarıldı. Yerel seçimlerin zorunlu sonucu olarak emekliye verilen bayram ikramiyesi ile emekli yine sefalete itilmiştir.

“EMEKLİ KENDİ EFENDİSİNİ SEÇİYOR”

Yerel seçim propagandası olarak açıklamalarında ‘Önceden emekli ikramiyesi var mıydı? onu biz ilk defa biz uyguladık Emekliye yüzde 50 zam yaptık’ derken, bayram ikramiyelerinden bahsetmiyor. Şimdi en düşük emekli maaşı ile sağlık gideri, ulaşım gideri, ilaç kesintisi öderken, Emekli milletvekili 97 bin TL alıyor. Milletvekili 136 bin TL, hem emekli hem milletvekili olan 233 bin TL alıyor. Bu adil mi adaletli mi? 10 bin TL alan emekli 213 bin TL alan milletvekilini seçiyor yani kendi efendisini kendi seçiyor” şeklinde konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber