İl Başkan adayı Çiftçi; “Güç sizde olsun ama hepsini istemeyin”

CHP İl Başkan adayı Uğraş Çiftçi, kongrede yaptığı adaylık propagandasında Bülent Sarı ve yönetimine seslenerek, “Gücün çoğunluğu sizde olsun ama hepsini istemeyin” dedi.

Liste krizinin çıktığı ve büyük anlaşmazlıklarının olduğu CHP Kocaeli İl Kongresi'nde konuşan CHP il Başkan Adayı Uğraş Çiftçi, “Yaklaşık 20 yıldır aktif siyasetin uzağında olan hiçbir makam ve mevkii için talebi olmamış sıradan bir parti üyesiyim. Burada olmamın amacı makam talebi de değil zaten. Bugün burada karşınızda Kocaeli İl Başkan adayı olarak bulunmamın nedeni makam talebi değildir. CHP seçmeninin sesi olmaktır.

“DEDEDEN TORUNA GEÇEN MİLLETVEKİLLİĞİ”

İçeriye yerleştirilen Truva atları ile ilkelerinden uzaklaşan CHP’nin içine düştüğü bu durum karşısında seçmenin dilek ve beklentilerinin sözcüsü olmak için buradayım. 12 Eylül cuntasının bilinçli bir şekilde çıkarttığı yasaların kanıksanmış olmasıdır. Eğer bugün bir savrulmadan bahsedeceksek CHP’nin tabanında ve seçmeninde değil örgütsel yapısında ve siyaseti meslek haline getirmiş olanlar yüzündendir. Milletvekilliği makamı dededen toruna geçen bir hale gelmiştir. CHP’nin etki ve denetim gücü sıfırlanmıştır” dedi.

LİSTEYE UYARI

Çarşaf lise üyelerle ön seçim basit talepler değildir. Seçmen ile üyeler arasında blok liste engeli koyarsanız siyaset iktidar kavgasına dönüşüyor. CHP’nin Kocaeli örgütleri dünyanın merkezi Kocaeli’dir deme özgüvenine sahip olmalıdır. Beni ve arkadaşlarımı İL Kongresi'ne 1 buçuk gün kala aday olmaya cesaretlendiren Kuvayi Milliye ruhudur. Bugün burada orantısız güç dengesine rağmen 12 ilçe başkanın desteği ile oluşan Bülent Sarı’nın listesine uyardır. Gücün çoğunluğu sizde olsun ama hepsini istemeyin. Bu antidemokratik usulün ardından yerel seçimdeki başarısızlığın hesabı da size sorulur” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber