İlhami Aktaş: ‘Afet öncesi çalışmaları yükümüzü hafifletecek’

Kocaeli’de afet risklerini azaltmak amacıyla hedef ve eylemlerin görüşüldüğü İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ve Değerlendirme Komisyon toplantısı, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) izleme ve değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya, Vali Aktaş’ın yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Koçan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Ayhan, Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı ve diğer yetkililer katıldı.

ULUSLARARASI AFET RİSKİ AZALTMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Ayrıca, Birleşmiş Milletler tarafından 13 Ekim, Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak belirlenmiş olup, bu hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Vali Aktaş, bu bağlamda yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

ÖNLEMLER ÜZERİNE DURDU

Toplantıda, afetlerin fiziksel, sosyal ve ekonomik zararlarını önlemek amacıyla alınacak önlemler üzerinde duruldu. Vali Aktaş, afet öncesinde uygulanacak risk azaltma çalışmalarının temel prensiplerini belirlediklerini vurguladı.

160 EYLEM PLANI

İlimizde de İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandığını söyleyen Vali Aktaş, “Dört afet tehdidine öncelik verilmiştir. Bunlar; deprem, sel, taşkın, kütle hareketleri ve endüstriyel kazalar olarak ele alınmıştır. Bu konularla ilgili olarak kurum ve kuruluşlarla yapılan toplantılarda 3 amaç ve 15 hedef belirlenmiştir. 160 eylem tespit edilmiş ve bu eylemler uygulanmaya başlanmıştır. Plan, 2021-2026 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanmıştır” dedi.

AFET ÖNCESİ ÖNLEMLERİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Vali Aktaş, afet yönetiminde geçmişteki anlayıştan farklı olarak, önceliğin afetler gerçekleşmeden önce alınacak önlemler olduğunu belirtti. Bu yaklaşımın, afet sonrası kaynakların kullanımını en aza indireceğini ifade etti.

GÜVENLİ GELECEK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Toplantının sonunda Vali Aktaş, "Afet öncesinde yapılan her çalışma, gelecekte karşılaşabileceğimiz yükleri hafifletecektir. Ülkemize ve ilimize afetsiz günler diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kocaeli Valiliği İlhami Aktaş
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber