İlk onlar başlatmıştı. Derince Yelken AŞ boykotu bıraktı

İsrail’in Gazze’de çocuk, hasta, yaşlı demeden sivillere yönelik uyguladığı katliam hala devam ediyor.

İsrail Gazze’deki tüm vahşetini sürdürürken, dünya halkları geniş çaplı İsrail protestoları yapıyor. Protestoların başat ayaklarından biri de İsrail menşeili ürünlerin boykot edilmesi.

30 EKİM’DE YASAKLANMIŞTI

Türkiye çapında da vatandaşlar bireysel boykotlar yapıyor, çeşitli ürünler protesto ediliyor. Derince Belediyesi iştirak şirketi Yelken AŞ’de 30 Ekim 2023 tarihinde Kocaeli’de ilk Coca Cola ürünlerini kaldırarak boykotu başlatan iştirak şirketlerden biri olmuştu.

DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’li Sertif Gökçe, belediye başkanı seçildi. Gökçe kısa bir süre içerisinde belediyenin iştirak şirketleri üzerinde değişiklikler yaptı.

İLK İCRAATI COCA COLA OLDU

Bir dönem Gölcük Belediyesi iştirak şirketi GÖLAŞ Genel Müdürü olarak da görev yapan Yılmaz Akyıldız, Yelken AŞ’bin başına getirildi. Yeni genel müdürün ilk icraatlarından biri Coca Cola’yı Yelken AŞ’ye geri getirmek oldu.

BÜTÇEYE EK YÜK DE GETİRDİ

Yelken AŞ’nin işlettiği kafe restoranlarda 30 Ekim 2023’te kaldırılan Coca Cola ürünleri, birkaç gün önce masalara geri döndü. Coca Cola ürünlerinin muadilleri Cola Turka ve Didi gibi içecek markalarına göre aylık 50 ile 100 bin TL arasında harcama bütçesine ilave bir yük getirildiği de öğrenildi.

COCA COLA ÜRÜNLERİ NELERDİR?

Coca-Cola, Coca-Cola Zero Sugar, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, Schweppes, Burn, Monster, Predator, Fuse-tea, Cappy, Powerade, Damla, Damla Minera, Costa Coffee.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber