Instagram erişim engeli son durum.. Instagram ne zaman açılacak, kalıcı olarak mı kapatıldı?

Instagram kalıcı olarak mı kapatıldı? sorusu sosyal medya kullanıcıları tarafından sorgulanıyor. Sosyal medya devi Instagram'ın erişime açılacağı tarih için gözler resmi açıklamalara çevrildi. BTK Instagram yasağının ne zaman kalkacağı kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

Instagram ne zaman açılır sorusu milyonlarca kullanıcı tarafından sorgulanıyor. BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Instagram ne zaman düzelecek? sorusu da kullanıcılar tarafından sorgulanmaya başlandı. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından Instagram’a Türkiye’de erişim engeli getirildi. Milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan platformun kapatılması sonrası “Instagram neden kapatıldı?” sorusu gündemde yer aldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Türkiye'de Instagram neden kapatıldı? 5 Ağustos Instagram bugün açılacak mı, ne zaman düzelecek? İşte bilinen detaylar...

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK, ERİŞİM ENGELİ KALKACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde, net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak" dedi.

INSTAGRAM TÜRKİYE’DE NEDEN KAPATILDI?

Meta çatısı altında faaliyet gösteren Instagram’a 2 Ağustos Cuma günü itibarıyla Türkiye’de girilemiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a Türkiye’de erişim engeli getirildi. Bu gelişmeyle birlikte güne uyanan milyonlarca kullanıcı Instagram’a neden girmediğini araştırmaya başladı. Öte yandan BTK, Instagram'a neden erişim engeli getirildiğini de açıkladı.

FİLİSTİN PAYLAŞIMI ENGELİ

Filistin destekçisi içeriklerin kaldırılıp İsrail destekçisi mesajlara dokunulmaması, Haniye suikastı sonrası başsağlığı mesajlarının engellenmesi de Instagram’a erişim engeli getirilmesinde etkili oldu. Türk kullanıcıların yaptıkları bazı paylaşımları kaldıran ya da engelleyen platformun, farklı ülkelerdeki benzer paylaşımlara ses çıkarmaması üzerine BTK resen harekete geçti. BTK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, karar platformun katalog suçlara ilişkin düzenlemelere uymaması nedeniyle alınd

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber