İşçileri rehin alan şahsın kimliği belli oldu

Gebze’de kurulu bulunan P&G isimli fabrikada bir şahıs silahla çalışanları rehin aldı. Olayı gerçekleştiren şahsın kimliği belli oldu

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Procter & Gamble (P&G) fabrikasında yaşanan rehine krizi sarsıcı bir gelişmeyle devam ediyor. İhsan Dede Caddesi'nde bulunan uluslararası şirketin fabrikasında bir şüpheli, iddiaya göre çitleri aşarak içeri girdi ve işçileri rehin aldı. Şüpheli, üstünde bomba olduğunu ileri sürdü.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olayın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Cadde trafiğe kapatılırken, güvenlik önlemleri alındı.

Şüphelinin kimliği belirlendi. İbrahim Yeşil isimli şahsın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Yeşil'in olay sırasında çektiği videoları sosyal medya hesabından paylaştığı tespit edildi. Videolarda müzik dinleyen, silahını gösteren Yeşil, sevdiklerine "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e ettikleri gibi dua etmektir." mesajını iletti. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ederken, güvenlik güçleri işçilerin güvenliği için çaba harcıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber