İşi Kocaeli'de öğrendi 2 ile daha dağıtım yapacak

İlimizdeki 11 ilçede doğal gaz dağıtımı hizmeti veren Palmet, geçtiğimiz ayda iki ilde daha dağıtıma başlamak için EPDK’ye başvurmuştu. Palmet’in başvurusu onaylandı.

İlimizde Karamürsel hariç 11 ilçede Palgaz ve İzgaz ile doğalgaz dağıtım hizmeti veren Palmet şubat ayında iki ilde daha doğal gaz dağıtımı yapmak için EPDK’ya (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) başvurmuştu.

ONAY GELDİ

Palmet’in satın alma anlaşması kapsamında, Zorlu Enerji Dağıtım A.Ş’nin Trakya ve Gaziantep doğal gaz dağıtım şirketleri ve doğal gaz tedarik şirketinin hisselerinin tamamının aldı. Firma ile imzalanan sözleşmenin ardından Palmet hisse satın alım işlemleri için EPDK’ya başvurdu. Palmet’e EPDK’dan onay geldi.

İZGAZ’I DA ALMIŞTI

Doğal gaz dağıtımına 2004 yılında Kocaeli’deki 4 ilçede başlayan Palgaz, yine o tarihlerde Erzurum'da da çalışmaya başlamıştı. Geçtiğimiz yıl İZGAZ’ı da satın alan Palgaz dikkatleri üzerine çekmişti.

2 İL DAHA EKLENDİ

Firmanın yaptığı yeni anlaşma ile hizmet verdiği 2 ile 2 il daha eklendi. Konuyla ilgili olarak firmadan KAP'a (kamuoyu Bilgilendirme Platformu) yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“ANLAŞMA SAĞLANDI”

"Uzun vadeli stratejik hedeflerimiz doğrultusunda, sektördeki konumumuzu daha da güçlendirmek ve enerji portföyümüzü genişletmek amacıyla, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin , Zorlu Enerji Dağıtım A.Ş. ve bağlı ortaklıkları; Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., Gazdaş Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ve Zorlu Doğal Gaz Tedarik Ticaret Anonim Şirketi'nin hisselerinin tamamını satın alma konusunda 13.02.2024 tarihinde hisse alım anlaşması imzalamıştı.

EPDK ONAYLADI

Satışın tamamlanması için gerekli izinlerin alınması süreci başlatılmıştı. Süreçte, işlemimizin tamamlanabilmesi için gerekli olan Rekabet Kurulu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu onayları 05.03.2024 tarihi itibarıyla alınmıştır."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber