IŞID'in bombacısı İzmit'ten gidip 65 kişiyi öldürdü!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan “IŞİD’in Horasan Yapılanmasına” ilişkin iddianamede dikkat çekici ayrıntılar yer alıyor. IŞİD’in Pakistan’ın Peşaver kentinde camiye düzenlediği, 45 kişinin ölümü 65 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının faili Culaybi kod adlı Tacik vatandaşının İzmit’ten Pakistan’a gittiği ortaya çıktı.

IŞİD’in Pakistan’ın Peşaver kentinde 2022 Mart ayında camiye düzenlediği, 45 kişinin ölümü 65 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının faili Culaybi kod adlı Tacik vatandaşının İzmit’ten Afganistan’a gittiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan “IŞİD’in Horasan Yapılanmasına” ilişkin iddianamede dikkat çeken başlıklardan da biri de Afganistan’dan Türkiye’ye gönderilen zehir üretimi ve patlayıcı madde konusunda uzmanlığı bulunan Tacik uyruklu Abdülkerim isimli militanın hâlâ Türkiye’de olabileceği.

"İZMİT'TEN EV KİRALA"

Tarihler 2021’in aralık ayını göstermektedir. IŞİD Horasan yönetimi, İstanbul’daki sorumluları Tacik uyruklu A.C.’ye, Türkiye’ye gelecek üç Kırgız, bir Tacik uyruklu militan için ev tutması talimatı verir. Lakin talimatı verirken uyarır; “Ev İstanbul’da tutma. Daha sakin olan İzmit’ten bir ev kirala.” IŞİD sorumlusu A.C, İzmit’e giderek yeni gelecek militanlar için bir ev kiralar. Daha sonra militanları havalimanında karşılar. Dört militanı araçla kiraladığı eve götürür. Militanlardan birer fotoğraf alır. Sahte Afganistan kimliklerinin hazırlanması için fotoğrafları örgütün Afganistan yönetimine gönderir. Aradan beş gün kadar süre geçer. Afganistan’dan gelen sahte kimlikleri teslim etmek üzere İzmit’e gider. Militanları Van sınırından İran’a geçirecek kaçakçılar ile temas kurar. Militanlar bir süre sonra İran sınırı üzerinden Afganistan’a gönderilir.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber