İsmail Acar: Hedefimiz 8 bin üye

Gölcük Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği gerçekleştirdiği basın açıklamasında yeni yönetim kadrosunu duyurdu. Dernek öte yandan yakın dönem hedeflerini de kamuoyuna aktardı.

Gölcük Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Değirmendere Yalı Evleri’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Gölcük Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Acar yaptı. Yönetim kadrosunda değişikliğe gittiklerini ifade eden Acar, “Daha önce 11 kişi olan yönetim kadromuzu her köyden bir kişi olmak üzere 25 kişiye çıkardık” dedi.

GELENEKLER İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Amaçlarının Gölcük’teki yardımlaşma ve dayanışmayı yeniden canlandırmak olduğunu ifade eden İsmail Acar, unutulmaya yüz tutan gelenekler için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Acar, “Şu anda Gölcük Köyleri Derneği, Gölcüğün yoğunluk bakımından en büyük STK’sı. Gerektiği gibi görevimizi yapacağız ve diğer derneklerden farkımızı ortaya koyacağız” ifade etti.

“HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLADIK”

Başkan Acar konuşmasının devamında, başladıkları günden bu yana 1,5 ay olduğunu ve hızlı bir biçimde köyler arası futbol turnuvası düzenlediklerini söyledi. İsmail Acar konu ile ilgili, “17 Temmuz Çarşamba günü yarı final maçları oynanacak. Hemen ardından 22 Temmuz günü final maçları oynanacak” dedi.

“SİYASETTEN UZAK OLACAĞIZ”

Hızlıca kurumsallaşacaklarını dile getiren Acar “Derneğimiz 20 köyü temsil ediyor ve 20 köyün her bir ferdinin isteğine karşılık verecek. Partilerden ve siyasetten uzak bir çizgide ilerleyecek” dedi. İsmail Acar sözlerine şöyle devam etti: “Bu günlerde köylerdeki vatandaşlar süt, yumurta, karalahana gibi ürünleri şehir merkezinden alıyor. Miraslarını köyün etnik yapısına kültürüne dahil olmayan vatandaşlara sattıkları için köy alışkanlıkları değişiyor.

“BAZI ŞEYLERİN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ”

Yahudi bir mal almadan kişiye sorarmış sen mi yaptın? Yoksa babadan mı kaldı? Ben yaptım derse bu bana yaramaz der, çeker gidermiş. Miras kaldı derse yol parasını bile alırmış. Yani değerini bilmiyoruz bazı şeylerin. Ufkumuz geniş, önümüz açık eleştirilere açığız.

“HEDEFİMİZ 8 BİN ÜYE”

Mevcut üye sayımız 160. Üye sayımızı 8 bine çıkarmak istiyoruz. Yıllık aidatımız 120 TL. Bulunduğumuz makamdan güç almayacağız, bulunduğumuz makama güç vereceğiz. Şahsi düşüncelerimizi derneğe karıştırmayacağız. Derneğin çizdiği bir kalıp yok, Gölcük insanını dahil edeceğimiz tek kalıp Gölcüklü olması olacak.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber