İsmail Şalgam: Tavuğu biz parçalarsak fiyatlar yüzde 30 düşer!

Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Şalgam gazetemize yaptığı açıklamada, “Esnaf olarak tavuğu kendimiz parçalayıp, paketleyerek satmak istiyoruz. Böylece vatandaşlar yüzde 30 daha ucuz tavuk yiyecek” dedi.

Kocaeli Haber - Yönetmeliğe göre mahalle kasapları tavuk etini ya büyün ya da tesiste parçalanmış ve paketlenmiş şekilde satıyor. Haksız rekabetin sona ermesi için yönetmeliğin değişmesini isteyen kasaplar, yönetmeliğin değişmesi ile tavuk eti fiyatların yüzde 30 düşeceğini söylüyor. Kasaplar tavuğu kendileri parçaladıkları takdirde vatandaşların daha ucuz tavuk eti yiyeceğini iddia ediyor.

“YÜZDE 30 DAHA UCUZ OLACAK”

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Şalgam, “Kasaplar olarak bakanlıktan yönetmeliğin değişmesini istiyoruz. Esnaf olarak tavuğu kendimiz parçalayıp, paketleyerek satmak istiyoruz. Karkas bütün tavuğu biz parçaladığımız zaman tavuk yüzde 30 daha ucuz olacak. Vatandaş daha ucuz tavuk yiyecek” dedi.

“MARKETLER DE SATSIN, BİZ DE...”

Salmonella bakterisi riski nedeniyle tavuğu kasapların parçalamasına izin verilmemesi hakkında da konuşan Şalgam, “Salmonella hastalığı çiftlikte başlayan bir hastalık. Hastalık kümeste ortaya çıkıyor yani. Kesilirken olan bir durum değil. Biz tavuğu parçalayıp satalım, marketler de yine tabaklı ürün satsın. Biz koskoca danayı parçalayıp satıyoruz. 2 kiloluk tavuğumu parçalayamayacağız. Daha önceden biz parçalıyorduk, vatandaş daha ucuza tavuk yiyordu” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Kasaplar ve Celepler Odası İsmail Şalgam Salmonella
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber