İSU ‘dan sahil otoparkı için kalıcı çözüm! Yakında geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, küresel iklim değişikliğinin yol açtığı ani ve şiddetli yağışlara karşı kalıcı çözümler üretme sürecinde.

Kocaeli Haber- İsu'dan etkili altyapı çözümü

İSU, İzmit sahilindeki büyük otopark alanında kurduğu modern terfi istasyonu ile aşırı yağış dönemlerinde su baskınlarını engelleyerek can ve mal güvenliğini korumayı amaçlayarak kalıcı çözümler arıyor.

SU TAŞKINLARININ ÖNLENMESİ HEDEFİ

Deniz seviyesine yakın bölgelerde meydana gelen su taşkınları, şehir sakinlerine zorluklar yaşatıyor.. Bu sorunu çözmek için İSU Genel Müdürlüğü, sahildeki otopark alanında kalıcı ve etkili bir çözüm sunan bir proje başlattı. Proje kapsamında, ani yağışlar sırasında su birikintisi ve taşkınları önlemek amacıyla tahliye sistemi kuruluyor. İnşa edilen modern terfi istasyonu ile yağmur suyunun hızlı bir şekilde boşaltılması sağlanarak, su baskınlarının önüne geçilmesi planlıyor.

DAHA GÜÇLÜ BİR ALTYAPI

İSU, bu projesiyle hem benzer risk altındaki diğer bölgeler için örnek teşkil etmeyi hem de iklim değişikliğinin getirdiği zorluklara karşı şehrin altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu çalışma, bölge sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen su baskınlarını önlemenin yanı sıra, Kocaeli'nin altyapısını daha dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor.

İSU Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Proje
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber