İyi Parti Gebze Belediye Başkan adayı Sadık Güvenç kimdir? Sadık Güvenç kaç yaşında, nereli?

İYİ Parti, 2024 Türkiye yerel seçimlerine yönelik Gebze Belediye Başkan adayını belirledi. İYİ Parti'nin Gebze Belediye Başkan Adayı, uzun yıllar AK Parti'de siyaset yapmış Sadık Güvenç oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yarın gerçekleşecek olan grup toplantısında partisinin Gebze adayını açıklayacak. Sadık Güvenç, AK Parti meclis üyesi olarak görev yaparken İYİ Parti'ye geçiş yapmıştı.

Sadık Güvenç Kimdir?

1969 yılında Gebze'de doğan Sadık Güvenç, lise mezunudur. Yaklaşık 20 yıl süresince Gebze'ye bağlı Tavşanlı Köyü Muhtarlığı görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda emlakçılıkla da ilgilenmektedir.

Siyasi kariyerine 2018 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olarak başlayan Güvenç, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Gebze Belediyesi meclis üyesi olarak seçilmiştir. 2022 yılında ise İYİ Parti'ye katılarak siyasi hayatına bu çatı altında devam etmiştir.

Sadık Güvenç'in İYİ Parti'nin Gebze Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesi, önümüzdeki yerel seçimlerde Gebze'de siyasi arenada nasıl bir rekabetin yaşanacağını merakla bekleyen vatandaşlar arasında heyecan yaratmış durumda.

2024 Türkiye yerel seçimleri, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olup, bu seçimde Gebze ve diğer ilçelerde belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, büyükşehir belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber