İyi Parti Kocaeli Büyükşehir adayı belli oldu iddiası, işte detaylar

AK Parti’nin Büyükakın, Yeniden Refah’ın adayı Doğan Aydal oldu. CHP’nin adayı Sarıgül olduğu iddia edilirken, bir diğer kulis bilgisi İyi Parti’den geldi. İşte ayrıntılar…

Kocaeli önümüzdeki haftadan itibaren iyice yerel seçim atmosferine girecek. Bilindiği üzere bir süre önce Yeniden Refah Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Doğan Aydal olarak belirlenmişti. Bugün ise AK Parti’nin adayı kesinleşti. Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeniden partisi tarafından aday gösterildi. Resmi duyuru yarın yapılacak.

CHP’DE SARIGÜL İDDİALARI GÜÇLENDİ

CHP’de ise Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları, günden güne güçleniyor. Mustafa Sarıgül de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için hazır olduğunu ve genel merkezden görev beklediğini ifade etti. Kısa bir süre önce CHP’de de adayın netleşmesi bekleniyor.

DURMUŞ – TÜRKKAN ATIŞMASI

Bir diğer önemli bilgi, İyi Parti’den geldi. İddialara göre İyi Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. Son dönemde İyi Parti GİK üyesi Cumali Durmuş’un adı öne çıksa da, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın resti ardından Cumali Durmuş, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Lütfü Türkkan olmalı” salvosunu yapmıştı. Ancak Lütfü Türkkan, aday olma girişiminde bulunmadı.

DARICA İLÇE BAŞKANIYDI

İddialara göre, 2023 yılının aralık ayında Darıca İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Gencay Yıldıztekin, İyi Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Pazartesi günü Gencay Yıldıztekin isminin açıklanabileceği, parti kulislerinde konuşuluyor.

ZEKERİYA ÖZAK İZMİT’E İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Öte yandan Yıldıztekin’in adaylığıyla ilgili bir diğer dikkat çeken detay var. Parti kulislerinde Büyükşehir adaylığı üzerinde karar kılınan Gencay Yıldıztekin’in ardından, bir diğer Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Zekeriya Özak için de bir mesai harcanıyor. İddialara göre Zekeriya Özak’ı İyi Parti, İzmit adayı olarak değerlendirmek istiyor. Konuyla ilgili Zekeriya Özak’la görüşmeler devam ederken, nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor.

ERZURUMLU, GEBZE BÖLGESİNDEN

İyi Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Gencay Yıldıztekin, tıpkı İl Başkanı Nusret Acur ve Körfez Belediye Başkan adayı Azmi Cihat Hatipoğlu gibi Erzurumlu. Bir diğer dikkat çeken detay ise İyi Parti’deki Gebze ağırlığı. Yıldıztekin, Darıca’dan. Bilindiği gibi İl Başkanı Nusret Acur Gebzeli. Milletvekili Lütfü Türkkan’ın kentin batı bölgesiyle olan yakın ilişkileri iyi biliniyor. Genel İdare Kurulu listesine yedekten giren Nesli Gökçe Kondu Çağlayan da Gebze bölgesinden. Parti içindeki Gebze ağırlığı, bir diğer dikkat çeken detay olarak göze çarpıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber