İZAYDAŞ kokusunu sordu

KBB Meclis toplantısında Alikahya bölgesini etkileyen çöp kokusu bir kez daha gündem oldu. CHP Grup Başkan Vekili Fatma Kaplan Hürriyet konu ile ilgili meclis divanına önerge sundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 118 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. Meclis toplantısında gündem maddesi görüşülmesi öncesi grup önergeleri divana sunuldu.

Alikahya bölgesinde yaşayan vatandaşların uzun süredir şikayetçi olduğu İZAYDAŞ fabrikasından yayılan çöp kokusu sorununu meclis gündemine taşındı. CHP Grup Başkan vekili Fatma Kaplan Hürriyet tarafından sunulan önergede, özellikle Alikahya Merkez Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Fatih Mahallesi, Karadenizliler Mahallesi, Akarca Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların çöp kokusundan büyük rahatsızlık duyduğu belirtildi.

2021 ŞUBAT'TAN BERİ BEKLİYORUZ

Önergede, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında bu sorunla ilgili olarak verilen önergeler ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamalara dikkat çekildi. 2021 yılında, CHP Grubu tarafından gündeme getirilen sorunla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, tesisin kurulum çalışmalarının sürdüğünü ve Şubat ayında çalışmaya başlayacağına dair açıklamaları hatırlatıldı. Ancak, aradan geçen süreye rağmen çöp kokusunun hala devam ettiğine vurgu yapıldı.

İSTE HÜRRİYET'İN SORULARI

1. İZAYDAŞ fabrikasından yayılan çöp kokusunun giderilmesi için bugüne kadar hangi somut adımlar atılmıştır?

2. 2021 yılında belirtilen ARGE projesinin durumu nedir? Proje başarıya ulaşmış mıdır, sonuçları nelerdir?

3. Çöp kokusunun giderilmesi konusunda alınacak önlemler nelerdir ve bu önlemler ne zaman hayata geçirilecektir?

4. Vatandaşlarımızın bu kronik sorunla ilgili mağduriyetlerini gidermek adına belediyemiz tarafından ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber