İzmit Belediyesi esnafın talepleri sonrası harekete geçti!

İzmit Belediyesi, Cumhuriyet Parkı'nda bulunan 15 Temmuz Anıtı hakkında esnafın talepleri sonrasında anıtın yenilenmesi için harekete geçti.

Cumhuriyet Parkı'nda bulunan 15 Temmuz Anıtı konusunda bölge esnafı anıtın bakımsızlığı vurgulayarak imza toplamıştı. Toplanan imzalar İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e teslim edilmiş ve anıtın yenilenmesi konusunda talepler iletilmişti. Esnafın bu talebinin ardından harekete geçen İzmit Belediyesi, anıtın durumunu incelemek üzere teknik ekip görevlendirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmit Belediyesi, gerekli adımları atacaklarını belirterek 29 Temmuz Pazartesi günü detaylı açıklamanın yapılacağını duyurdu. İzmit Belediyesi tarafından yapılana açıklamanın tamamı şu şekilde;

"HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA"

"İzmit Belediyesi olarak, 15 Temmuz Anıtı ile ilgili olarak vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan gelen talepleri ve basında yer alan haberleri dikkatle incelediğimizi belirtmek isteriz. Esnaflarımızın taleplerine göre anıtın mevcut durumu, çevre ve toplum sağlığı açısından bazı riskler taşıdığı yönünde ciddi endişeler dile getirilmiş olup, İzmit Belediyesi olarak bu endişeleri ciddiyetle ele aldığımızın bilinmesini istiyoruz. Esnaflarımız ve vatandaşlarımızın yıllardır dile getirdiği olumsuzluklar ve neticesinden bizlere ulaşan yazılı geri bildirimler doğrultusunda, teknik ekiplerimiz anıtın mevcut durumunu detaylı bir şekilde incelemektedir. Hem çocuklarımız hem de diğer canlılar için potansiyel tehlike oluşturabilecek unsurların giderilmesi konusunda gerekli adımları atma kararlılığındayız. Anıtın yenilenmesi, değiştirilmesi veya kaldırılması konusunda alınacak nihai karar, yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenecek ve kamuoyuna 29 Temmuz Pazartesi günü detaylı bir açıklama ile duyurulacaktır. Belediye olarak, halkımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmaya devam edeceğiz ve bu konuda gerekli adımları atacağımızı taahhüt ediyoruz. Göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz."

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber