İzmit’e sporpark!

KBB Başkanı Tahir Büyükakın İzmit İnterteks fuar alanının bulunduğu alanın bir kısmına sporpark yapılacağını ifade etti.

Yerel seçimlere 41 gün gibi kısa bir süre kaldı. Seçim takvimi ilerledikçe siyasi partilerin adayları saha çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur İttifakının Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Başkan Tahir Büyükakın’ı aday gösterdi. Başkanlıkta bir dönemi geride bırakan Büyükakın bugün Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlediği etkinlikte seçim beyannamesini açıkladı. “Kocaeli’nin yüzyılı 100 projen ile başlıyor” ismi verilen programda Tahir Büyükakın seçilmesi durumunda gerçekleştireceğiz projeleri kamuoyuna açıkladı. Toplantıda Büyükakın projelerini anlatmadan önce seçim kampanyasında kullanılacak ‘Tahir Başkan’ şarkısı ilk defa kamuoyuna dinletildi.

SPORPARK PROJESİ

Spor yatırımlarından bahseden Büyükakın, “Kocaelispor için tam tekmil bir tesis oluşturulacak. Körfez sevindikliye yapılacka. Proje çalışmaları devam ediyor” dedi. İnterteks alanının ilerisine sporpark yapılacağını belirten Büyükakın, “Körfezya dedik bu alana. Kapalı yüzme havuzları, spor salonları, sahalar, fitnes alanları, spor eğitim merkezleri olacak” dedi. Cephanelik bölgesine olimpik yüzme havuzu yapılacağını belirten Büyükakın, projenin bakanlığa yaptırılacağını ifade etti. Kocaeli Sporcu Mükemmleiyet Merkezi projesi olduğunu ifade eden Büyükakın, Tüm Türkiye’nin bu merkezi konuşacağını belirterek bu tesiste sporcuların eğitileceğini ifade etti.

“KONGRE MERKEZLERİ YAPILACAK”

Şehrin farklı noktalarına spor tesisler yapacaklarını ifade eden Büyükakın, “Amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapacağız. Köylere de spor tesisleri yapacağız” dedi. “Kongre merkezleri yetmiyor” diyen Büyükakın, “İlçelere de yapılması lazım. Körfez’e, Kartepe’ye, Gölcük’e’ Darıca’ya çok kapasiteli salonlar yapılması gerekiyor” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber