İzmit’te demeç savaşları!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kendisine yüklenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ı sosyal medya hesabından eleştiri yağmuruna tuttu. Paylaşımların ardından AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Hürriyet için “Madem bu kadar hevesliydiniz, neden Büyükşehir’e aday olmadınız?” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Tahir Büyükakın dün mazbatasını aldı. Mazbata töreninde açıklamalarda bulunan Büyükakın, muhalefetin sözlerini tutamayacağını ifade etmişti. Büyükakın’ın bu sözlerine cevap İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten geldi. Sert bir dil kullanan Hürriyet’e bu defa yanıt AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar’dan geldi. İşte karşılıklı yapılan o açıklamaları:

“5 YILDIR SÜREKLİ SAĞA SOLA SATAŞIYOR”

Hürriyet şu ifadelere yer verdi: “Bir büyükşehir başkanı düşünün; herkesi Polemikle suçluyor ama ilk polemiği daha mazbata alırken kendi başlatıyor. Yahu mazbata alırken bile polemik çıkarmaya ne gerek var. Aynı Büyükşehir Başkanı suskunluğumuz edebimizden diyor ama maşallah 5 yıldır sürekli sağa sola sataşıyor, hep siyaset yapıyor. Hiç susmuyor. Parti rozetini bir türlü çıkaramıyor.

“SAÇMA KENT MEYDANI PROJESİNİ BİTİR ÖYLE KONUŞ”

Yahu 5 yıldır kimsenin sana bir şey dediği mi var? Zaten görevini(!!) yapması gerekenler yapıyor. Maşallah, ufacık bir eleştiri getirmeye bile korkuttunuz milleti. Dikensiz gül bahçesinde tek kale maç yaptınız 5 yıldır. Ufacık bir eleştiri de bile demediğinizi bırakmıyorsunuz. Bir de 5 yıldır benim yaşadıklarımı yaşasaydın ne yapacaktın acaba? Onca hakaret, onca küfür, onca iftira sana yazılıp çizilseydi ne yapacaktın? Önce şu saçma kent meydanı projesini bitir de öyle konuş. Hani 29 Ekim'de bitirecektin? Milyonlar harcadın o demirden pergolelere. Bizim park bahçeler müdürlüğü ahşaptan daha güzelini yapardı aslında. Geçmişte üçyolda da yapmıştınız, beton direkler dikmiştiniz. Sonra da 2 katı paraya yıkmıştınız.

“EL ALTINDAN SİNSİCE ENGELLER ÇIKARDINIZ”

Bizim Fethiye Caddesi projemize demediğinizi bırakmamıştınız, el altından sinsice engeller çıkardınız ama çok şükür biz zamanında bitirdik. Ya siz? Ulaşım ve trafik sorununu çöz. Stadın yolunu bitir, eziyet etme artık millete. Tramvay hatları ile tüm Kocaeli’deki ulaşımı rahatlat, metro yap mesela, deniz ulaşımını daha etkin hale getir. Su faturalarını ucuzlat. Hani şu İZAYDAŞ sorununu 2 yılda çözecektin. SÖZ vermiştin. Önce kendi sözlerini tutup tutmadığına dön bir bak istersen. Yıllardır 13 belediye sizdeydi. Hükümet gücünüz var. Meclis çoğunluğunuz hep vardı, hala var. Çalıştırmıyorlar da diyemezsiniz. Neyseeeee!!! Biz yine de gülüp geçelim.

AL GÜLÜM VER GÜMÜM

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar şunları söyledi:

“CHP İzmit Belediye Başkanı ile İlçe Başkanı’nın seçim biter bitmez al gülüm, ver gülüm kısa paslaşmalarla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza saldırı girişimlerini hayretle takip ediyoruz. Yahu siz değil miydiniz daha dün meclis üyesi listesi yüzünden az daha istifa noktasına gelen?

Siz değil miydiniz ön seçimde birbirinize giren? Ne değişti? Yoksa koltuk tatlı mı geldi?"

BU KADAR HEVESLİYDİNİZ, NEDEN BÜYÜKŞEHİRE ADAY OLMADINIZ?

"Kocaman duvarlara bile yazdığı, tek hizmeti bedava tuvalet olan Fatma Hanım’ın İzmit’e büyük projeler yapma vizyonunda olmadığını biz de biliyoruz, İzmit’te büyük projeler olmadığını söylemeniz dahi bizim “Eser Belediyeciliğimizin” bir itirafıdır. Öte yandan madem bu kadar Büyükşehir heveslisiydiniz, neden aday olmadınız? Neden partinizde yıllarca sizinle yol yürüyenleri kandırıp, aday adayı yaptıktan sonra yine İzmit’e döndünüz? Kusura bakmayın, bu seçimin Kocaeli’de kazananı AK Parti’dir.

Milletimizin desteğiyle yola devam.” dedi.

NORMAL KARŞILIYORUM

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar’a sa yanıt CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’dan geldi. Ercan, “AKP İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar yapmış olduğu açıklamanın bir bölümünde bizlerin koltuk ile ilgili bir derdi olduğunu anlatmaya çalışmış. Sayın Dokuzlar'ın kendi partisine hesabını veremediği şeyler olduğu için çareyi sağa sola sataşmakta aramasını normal karşılıyorum.

ŞAŞKINLIK İÇİNDE

2023 seçimlerinde kendi partisinin İzmit'te aldığı 98 bin oyun , hatta ittifak ortakları ile birlikte yaklaşık 110 bin oyun 30 bin altında bir oy ile 2024 seçimlerini tamamlayan İzmit İlçe Başkanı tabiki şaşkınlık içerisindedir.

TALİMATLA DEĞİL

Cumhuriyet Halk Partisinde koltukların Ankara'dan gelen talimatla değil, özgür delegelerin iradesi ile doldurulduğunu Sayın Dokuzlar'a hatırlatmak istiyorum. Umarım bu hatırlatmayı yakın zamanda Ankara'dan gelecek bir talimat ile koltuğunu kaybetmek zorunda kaldığında yeniden yapmak zorunda kalmayız.

ASIL KOLTUK SEVDASI…

Asıl koltuk sevdası Halil Güngör Dokuzlar’da olsa gerek. Malum kendisi seçimi kaybetmiş bir ilçe başkanı. Ama hala koltukta oturmaya devam ediyor. Bir koltuk sevdasından bahsedecek olursak, bu isim Halil Güngör Dokuzlar olmalı” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber