İzmit'te doktorlar Filistin için yürüdü: "Hekimler ve sağlık çalışanları destan yazmıştır"

İsrail'in Filistin'de düzenlediği katliama Kocaeli'de tepkiler devam ediyor. Belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının protestoları ardından bugün bir yürüyüş de doktorlar tarafından düzenlendi. Doktorlar adına konuşan Yusuf Emre Bozan, "hekimler ve sağlık çalışanları, adeta mücadeleleriyle destan yazmışlardır" dedi.

İsrail'in Filsitin'e karşı uyguladığı insanlık dışı saldırılara karşı tepkiler sürüyor. Kocaeli'de geçtiğimiz haftalarda İzmit'te düzenlenen "Filstin'e Destek Yürüyüşü", geride k-bırakılan günlerde de Gölcük'te de yapılmış, belediye başkanları da bu yürüyüşlere destek vermişti. İzmit'te bugün doktorlar da yürüyüş düzenleyerek Filistin'e destek çağrısında bulundu.

"DESTAN YAZMIŞLARDIR"

Fevziye Cami önünden Sabri Yalım Parkı’na kadar sessiz yürüyüş yapan doktorlar parkta basın açıklaması düzenledi. Doktorlar adına basın açıklamasını İntörn doktor Yusuf Emre Bozan gerçekleştirdi. Bozan açıklamasında; "İşgal güçleri, Gazze’ye elektrik, su, gıda ve her türlü insani ihtiyaç malzemesinin girişini engellemek suretiyle tarihte belki eşi görülmemiş ve bir daha da görülmeyecek olan bir zulme imza atmıştır. Bu zorlu koşullar altında dahi yılmadan hizmet vermek için gayret sarf eden bütün hekimler ve sağlık çalışanları, adeta mücadeleleriyle destan yazmışlardır" dedi.

"İSRAİL BİR ZULME İMZA ATMIŞTIR"

Yusuf Emre Bozan yaptığı açıklamada, "İşgal güçleri, Gazze’ye elektrik, su, gıda ve her türlü insani ihtiyaç malzemesinin girişini engellemek suretiyle tarihte belki eşi görülmemiş ve bir daha da görülmeyecek olan bir zulme imza atmıştır. Bu zorlu koşullar altında dahi yılmadan hizmet vermek için gayret sarf eden bütün hekimler ve sağlık çalışanları, adeta mücadeleleriyle destan yazmışlardır. Sadece hastalarının değil, kendilerinin dahi can güvenliği olmadığı bir ortamda çalışarak bu destansı duruşlarını perçinlemişlerdir. Belki 1 can için daha şifa vesilesi oluruz düşüncesiyle terk edip gitmedikleri topraklarında, üzülerek belirtiyoruz ki, pek çok hekim de şehit düşmüştür. Dr. Nefrolog Hammam Alloh, Dr. Medhat Saidam, Dr. Şami Ebu el-Rab bunlardan yalnızca birkaçıdır" dedi.

"160 SAĞLIK KURUMU HEDEF ALINDI"

İsrail’in 7 Ekim’de başlatmış olduğu ve iki aya yakın devam ettirdiği katliama dikkat çekmek için toplandıklarını söyleyen Bozan; "Ateşkesin bitmesiyle beraber yeniden başlayan çatışmalarda, en son açıklanan veriler itibariyle, dünden bu yana 178 Filistinli şehit oldu, 589’u ise yaralandı. Katliamın başından beri ise, şehit sayısı 15 bini, yaralı sayısı 36 bini geçti. Şehit olanların %40’ını çocuklar, %30’unu ise kadınlar oluşturuyor. İşgal güçlerinin sürdürdüğü katliam politikasının ilk gününden bu yana, Gazze’de sağlık hizmeti sunumunun her aşamasında problem yaşanmaktadır. 7 Ekim’den bugüne 28 hastane ve 63 birinci basamak sağlık ocağı hizmet dışı kalmış, 60 ambulans ve 160 sağlık kurumu hedef alınmıştır” diye konuştu.

"HİÇBİR İZ GÖRÜLMEMİŞTİR"

Hastanelerin bombalandığına dikkat çeken İntörn doktor Yusuf Emre Bozan; "Uluslararası anlaşmalara göre hastane ve çevresinin askeri hedef hâline getirilmesi yasaklanmışken, işgal, hiçbir hukuki kaideyi dikkate almaksızın hastaneleri bombalamış, hastane yöneticilerine ulaşarak hastaneyi boşaltmaları için tehdit etmiş, en son geldiği noktada, Şifa Hastanesini çepeçevre kuşatıp tanklarla hastaneye girmiştir. Sosyal medya üzerinden yayınladıkları karikatür videoları sözde delil sayıp girdikleri hastanenin içinden yayınladıkları videolardan ise, iddia ettikleri tünellerden hiçbir iz görülememiştir" açıklamasını yaptı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber