İzmit’teki o okulda 600 milyonluk vurgun iddiası

İzmit Kuruçeşme’de bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre okulda açılan sahte kayıtlarla milyonları şirkete aktarmışlar…

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde ara eleman açığının kapatılması için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi (MESEM) başlatılmıştı. Bakanlık tarafından bu projeye dahil olan firmalara çırak başına asgari ücretin üçte ikisi kadar ödeme yapıldı.

MESEM’E SAHTE KAYIT

En Kocaeli Gazetesi’nde yer alan habere göre geçen eğitim öğretim döneminde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde MESEM programına sahte kayıt yapıldı. Kayıt başına düşen ücret ise tanıdık şirketlere aktarıldı.

AÇIĞA ALINDILAR

Skandal iddianın yaşandığı lisenin müdürü R.Ş ile müdür yardımcısı S.K hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü haziran ayında konuyla ilgili soruşturma açtı. Rakamların büyük olduğu öğrenildikten sonra soruşturmayı bakanlık üstlendi. Okul Müdürü R.Ş ile müdür yardımcısı S.K Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındı.

22 BİN ÇIRAK 600 MİLYON VURGUN

İddialara göre 8.5 aylık Ustalık Telafi Eğitimi Programında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 22 bin çırak kaydedildiği ortaya çıktı. Soruşturmada müdür yardımcısı S.K.’nın kardeşine ait şirket ile birlikte pek çok şirkete 600 milyon lirayı aşan vurgun yapıldığı iddia ediliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber