İzmit’teki okulda flaş iddia: “Temizle ya da para ver!” Resmi açıklama da geldi…

Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu ve Ortaokulu velileri, temizlik görevlilerinin sınıfları temizlemediğini belirtip kendilerinden sınıfların temizlenilmesinin istenildiğini iddia etti. İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan ve okul müdürü Mete Domaç iddialara cevap verdi.

Yenişehir Mahallesi Atacan Sokak’ta bulunan Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu ve Ortaokulu velileri okulda 3 tane temizlik görevlisinin bulunmasına rağmen sınıfların temizlenmediğini iddia etti. İddiaya göre velilerden ya kendilerinin sınıfı temizlemesini ya da para toplayarak dışarıdan temizlik görevlisi tutmaları istendi.

“SADECE YERLERİ SÜPÜRÜYORLAR”

Gazetemize ulaşan öğrenci velisi söz konusu olayla ilgili şu ifadeleri kullandı “Temizlik görevlileri sadece yerleri süpürüyor. Sınıflar pis. Bize “Ya öğrenci velileri temizlesin ya da dışarıdan temizlik görevlisi tutun” diyorlar. Hatta bize ‘çocuğunuzun mikrop kapmamasını istiyorsanız…” diyorlar.

“NEDEN YAPMIYORLAR, ANLAMIYORUZ”

Çoğu okulda 3 temizlik görevlisi bile yok. Neden onlar yapmıyor anlamıyoruz. 1 temizlik görevlisi sadece tuvaletleri diğer 2 temizlik görevlisi ise sanırım sınıflar için yetersiz kalıyor. Cimer’e de yazdık”

İHSAN ÖZKAN: BÖYLE BİR ŞİKAYET YOK

Konu hakkında kendisine ulaştığımız İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, “Bana gelen böyle bir şikayet hiç olmadı. O şekilde bir üslupla böyle bir şey söylememişlerdir. Yanlış anlaşılma olmuştur. Okul müdürüne de soracağım. Gerekirse uyaracağım” dedi.

İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan

OKUL MÜDÜRÜ DOMAÇ: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Konu hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Mete Domaç ise bu iddiaların doğru olmadığını ifade ederek, “Benimle şu ana kadar sadece 1 velim görüştü. Çocuğu rahatsız olduğu için klozet istedi. Onu da hallettik.

Okul Müdürü Mete Domaç

“TEMİZLİK KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK”

Okulumuzda 1 kadrolu 2 tane İşkur'dan aldığımız temizlik görevlisi var. İşkur’dan gelecek olan temizlik görevlisi henüz başlayamadı. Ben temizlik görevlilerine her zaman ‘İlk önce tuvaletleri temizleyin” diyorum. Yani genel olarak temizlik konusunda bir sıkıntımız yok. Bana ulaşan böyle bir şikayette yok” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber