Kabine toplantısı sonrası Erdoğan'dan açıklamalar: Filistin halkının azmi kırılamamıştır

Ahlat'ta düzenlenen kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi. İlk kez Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

FİLİSTİN HALKININ AZMİ...

Kabine toplantısı sonrası Filistin'de yaşanan İsrail zulmüne değinen Erdoğan, "Sayın Mahmut Abbas'ı ülkemizde ağırlayarak, Filistin davasına olan sarsılmaz desteğimizi bir kez daha gösterdik. Sayın Abbas’ın Gazi meclisimizde verdiği mesajlar tüm dünya tarafından dikkatle takip edilmiştir. İsrail tüm vahşetine, tüm barbarlığına Gazze'de 10 aydır esirdiği teröre rağmen Filistin halkının direniş azmini kırmamıştır. Topraklarını kahramanca savunan Filistin halkını bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Zaferin er veya geç ama mutlaka Filistinli kardeşlerimizin olacağını yürekten inanıyoruz. Rabbim Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

ORMAN YANGINLARI

Yaşanan orman yangınları konusuna da vurgu yapan Erdoğan, "sıcakların etkisini sürdüreceği 15 Eylül'e kadar dikkatli olmaya devam edelim. Yüzde 90'ı insan kaynaklı orman yangınları konusunda hassasiyet gösterelim. Yangının, depremin, doğal afetin partisi olmaz. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber