Kandıra’da çöp tesisi gerginliği: Evinin önüne gittiler

Kandıra Akçakese’ye yapılması planlanan biyokurutma entegre tesisi kriz çıkarmaya devam ediyor. İşte bugün yaşananlar.

Kocaeli Büyükşehir Belesiyesi’nin Kandıra Akçakese Mahallesi’ne yapmayı planladığı biyokurutma teknolojili entegre atık tesisi, halk arasındaki ismiyle çöp tesisi kriz çıkarmaya devam ediyor. Bilindiği üzere tesisle ilgili ÇED süreci başlatıldı. ÇED sürecinden çıkacak sonuç neticesinde tesisin yapımına başlanacak. Konuyla ilgili son gelişme ise Kandıra Belediyesi’nin ÇED raporu için olumlu görüş verdiği şeklindeydi.

ETKİNLİĞE GİTTİLER

Bugün de İzmit Sarışeyh Muhtarı Tuncay İnce, Pirceler Muhtarı Erol Sert ve Kandıra’ya bu tesisin yapılmasını istemeyen çeşitli isimler, Süverler Köyü’ndeki patpat etkinliğine gitti. Daha önce burada afiş ve pankartlarla çöp tesisi yapım projesini protesto etmek isteyen gruba jandarmadan izin çıkmadı.

TÜRK BAYRAĞI İLE

Bunun üzerine protestocular Türk bayrağı ile şenliğe gitti. Kollarına çöp poşeti takan protestocular adına dernek başkan yardımcısı Orhan Günen bir konuşma yaptı. Daha sonra protestocular olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

EVİNİN ÖNÜNDE DURDULAR

Bu sırada dönüş esnasında protestocu isimlerden bazıları farklı bir güzergah üzerinden gitti ve Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’in evinin önünde durdu. Burada arabadan inen bazı vatandaşlar Kandıra’ya çöp tesisi yapılmasını istemediklerine dair sloganlar attı, afişler açtı.

YAŞANAN OLAYI SORDUK

Yaşanan olay üzerine Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, İzmit Sarışeyh Muhtarı Tuncay İnce’yi aradı. Başkan Ölmez ve olayla ilgili Nokta Gazetesine açıklama yapan Tuncay İnce, “İzmit Süverler Köyü’nde pat pat etkinliği vardı. Orada taşkınlık yapmadan bir çöp eylemi yapsak mı diye düşündük. Bildiriye, slogana izin vermiyorlar dediler Jandarma kuvvetleri. Biz de misafir olarak gittik. Türk bayraklarıyla alkışlı protesto yaptık. Kolumuza çöp poşeti taktık.

HAKARET VE KÜFÜR YOK

Arkamızdan bir grup bizden habersiz o tarafa gitmiş. Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’in evinin önüne gitmişler, birkaç slogan atmışlar. Asla hakaret ve küfür etmediklerini söylediler.

BENİ ARADI

Bunun üzerine Erol Ölmez öfkeli bir şekilde beni aradı. ‘Bu ne demek oluyor muhtarım, Evde hanımım var, ailem var. Gidip hakaret ediyorlar, küfür ediyorlar. Bu işi kim organize ediyorsa gelsin 15 dakikaya oradayım’ dedi. Bende kendisine, “Bu şekilde yaklaşımınız doğru değil” dedim.

BİLGİMİZİN DIŞINDA

Biz ne olaya şahit olduk, ne de birilerini gidin orada eylem yapın diye yönlendirdik. Arkadaşlarımız da küfür etmediklerini, hakaret etmediklerini söylediler. Biz bugün barışçıl bir protesto yaptık. Evin önünde gerçekleşen olay bizim bilgimizin dışında yaşandı.

ÖYLE BİR NİYETİMİZ YOKTU

Daha sonra belediye başkanı Erol Ölmez de oraya gitmiş. Jandarma ve bazı belediye görevlileri de oradaymış. Ancak bir kavga pozisyonu olmadı bildiğimiz kadarıyla. Biz de üzgünüz. Evin önünde bir eylem yapma niyetimiz en başından beri yoktu” dedi.

EROL ÖLMEZ KONUŞTU

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’e de yaşanan olayı sorduk. Samimi düşüncelerini Nokta Gazetesiyle paylaşan Başkan Erol Ölmez, “Ben kimseden şikayetçi değilim. Ama söylemem gereken bazı sözler var.

TEK BAŞIMA KALSAM DA…

Bir insanın hanımının olduğu yere gidilmez. Ailesinin olduğu yere gidilmez. Ben bu hareketi aileme yapılmış bir yanlış olarak görüyorum. Tek başıma kalsam da mücadele edeceğim.

MAKAM MEVKİ ÖNEMLİ DEĞİL

Ben onların dertlerini dinledim. Anlatmam gerekeni anlattım. Makam, mevki hiçbir şey önemli değil. Benim şahsiyetim önemli. Olayı çok farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar.

DOĞRU İŞLER DEĞİL

Madem muhtar Tuncay İnce ve muhtar Erol Sert’in olaylardan haberi yoktu; nasıl oluyor da jandarma köyden ayrılmadan gelen beş tane arabadan bir tanesi Tuncay İnci’nin ve Erol Sert’in Yeğenlerine ait oluyor? Bunlar doğru hareketler ve işler değil” açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber