Kandıra’da olağanüstü güvenlik önlemi var! Nedeni ise protesto ihtimali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli programı öncesinde Kandıra’da olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. Mini Köşk bölgesinde araçların durdurulduğu ve üzerinde “Çöp tesisine hayır” yazan pankartların söktürüldüğü iddia edildi.

Kocaeli’de bugün önce toplamı 657 bin metrekare olan 3 millet bahçesinin açılışını yapacak. Sonra saat 16.00’da Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin yeni binası önünde açılış bayramı gerçekleştirilecek.

GERGİNLİK SÜRÜYOR

Son dönemlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’ya kurmak istediği çöp tesisi şehirde bir gerginlik meydana getirmiş ve Kandıralılar bölgeye çöp tesisi istemediklerini türlü yollarla ifade etmişlerdi.

ARAÇLARA MÜDAHELE EDİLİYOR

Bu sabah itibariyle Kandıra’da normalin dışında güvenlik önlemleri alındığı iddia edildi. Sabah 07:30 itibariyle Kandıra-İzmit arasında kolluk kuvvetlerinin yoğun denetim yaptığı, İzmit’e giriş noktasında bulunana Mini Köşk mevkiinde üzerinde “Çöp tesisine hayır” pankartları bulunan araçlara müdahale edildiği ifade edildi.

“SİYASİ İRADENİN KORKUSU”

Pirceler muhtarı Erol Sert bu duruma şu sözlerle tepki gösterdi, “Bugün kolluk kuvvetleri çevre köylerde her yerde jandarma… Askere asla lafımız yok. Bunun talimatı belli siyasi iradenin korkusu şöyle ki bakanımızın İzmit ziyaretinde yapılan gösteri ve bunun benzeri Cumhurbaşkanımızın bugünkü açılışında yapılır halkın istemediğini tekrar değerlendirin ÇÖP TESİSİ sekteye uğrar endişesi.

“YER BİLİMSEL EN UYGUN YERSE KORKU NİYE?”

Yapılması düşünülen yer bilimsel en uygun yerse bu korku niye? Bu tesis tabi ki elzem bir yere ama buradaki gibi yerleşime yakın su kaynaklarının üzerine değil. Buranın doğru olmadığını bizden çok biliyorsunuz da Kandıra’dan başka hiçbir ilçe belediye başkanının buna olur vermeyeceğini bizde biliyoruz. İlçe belediye başkanı ve vekiller gittiği yerler belli varsa yoksa sahil köyleri. Bugün gelmeyenin yarın bize halkımıza anlatacağı söz olamaz.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber