Kartepe Teleferiğine binerseniz işte bu manzarayı göreceksiniz

Kocaeli’nin çok uzun yıllardır beklediği Kartepe Teleferik Projesi'nin ilk sürüşü bugün gerçekleşti. 25 Mart tarihinde vatandaşın kullanımına açılacak olan teleferik bayrama kadar ücretsiz olacak

Kocaeli’nin kış turizmini canlandıran ve her kış binlerce insanı misafir ettiğimiz Kartepe’de teleferik için sona gelindi. Uzun zamandır Kartepe’nin hayali olan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kartepe Teleferik Hattının ilk sürüşü bugün yapıldı. Saatte bin 500 yolcu kapasitesi olan Teleferik için ağaç kesimi yapılmadı.

14 DAKİKA

Çevre dostu olduğu ifade edilen teleferiğin direk uzunluğu ortalamanın üzerinde yapıldı. 14 dakikada zirveye ulaşan teleferik sisteminde 10 kişilik kabinlerden 72 adet bulunuyor. 600 araçlık otoparkı da bulunan teleferik duraklarında Antikkapı’nın TAZE ve Antikköfte markaları da yer alacak

9 BİN 700 METRE

Gidiş dönüş toplam 9 bin 736 metre uzunluğunda olan teleferiğin ilk sürüş programına Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN İÇİN ÇEKTİK

Programın ardından bölgedeki vatandaşlar ve basın mensupları teleferiğe bindi. Nokta Gazetesi olarak biz de okurlarımız için teleferik yolculuğunun ilk dakikalarını kayda aldık. İşte Kartepe’deki teleferiğe binerseniz, böyle bir manzarayla karşılacaksınız.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber