Kartepe’ye yeni içme suyu hattı geliyor! Hatlar birbirine bağlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Kartepe’de Maşukiye Mahallesi’nde 2 bin metre uzunluğunda yeni iletim hattı inşa ediyor. Hatlar birbirine bağlanacak.

Kocaeli Haber- İsu su iletim hattı

Çalışmaların bitiminde, yeni açılan su kuyularından alınan su, kalitesi artırılarak vatandaşların teminine sunulmak üzere arıtma tesisine basılacak.

TÜM KOCAELİ’DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber yağış rejimlerinde yaşanan olumsuzluklar; içme suyu kaynaklarının azalması, su kıtlığı ve kuraklık, su taşkınları gibi birçok kötü senaryoyu da beraberinde getiriyor. İSU, Kocaeli genelinde 12 ilçenin her mahallesinde ve her karışında sağlıklı ve kaliteli su temini noktasında gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.

ONLARCA YENİ SU DEPOSU

Kuraklıkla mücadele kapsamında planlanan çalışmalarına devam eden İSU, 2024 yılı yatırım programıyla önemli projelere de imza atmaya devam ediyor. Vatandaşların su teminini kesintisiz olarak sağlamak ve sağlıklı bir şekilde kullanımına sunmak için gerçekleştirdiği yatırımlarla 102 adet yeni su deposu inşa ederek depolama kapasitesini %18 artıran İSU, hâlihazırda 678 adet içme suyu deposuyla 461 bin metreküp suyu depolayabiliyor.

2.000 METRE YENİ İLETİM HATTI

İSU Genel Müdürlüğü; kentin su ihtiyacını güvence altına almak ve kenti su stresinden korumak amacıyla, su kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmeye büyük bir titizlikle devam ediyor. Kurum, Yuvacık ve Namazgâh Barajları, Sapanca Gölü, yerel kaynaklar ve su kuyuları ile yıllık 260 milyon metreküp su kapasitesine sahip olan Kocaeli’de bu kapasitenin artırılması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda; vatandaşların teminine sunmak üzere, Kartepe ilçesi Maşukiye Mahallesi’nde açılan 2 adet kuyudan alınacak su, içme suyu arıtma tesisine iletilecek. Maşukiye Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde 300 mm çapında düktil font borular kullanılarak 1.000 metresinin bitirildiği iletim hattı çalışmasını yürüten İSU, çalışmalar bittiğinde toplamda 2.000 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı inşa etmiş olacak. Yapımı tamamlanan iletim hattı ile kuyulardan alınacak su, kalitesinin artırılması için İSU Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen İSU Tip 200 içme suyu arıtma tesisine basılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Kartepe
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber