Kılıçdaroğlu’nu “Seyyid” ilan etmesiyle hatırlanan Ensar Öğüt, CHP’nin Gebze adayı mı oluyor?

CHP’de belediye başkan adaylığından affını isteyen Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in yerine Ensar Öğüt ismi zikrediliyor

CHP’de bugün önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısından sürpriz bir şekilde CHP’nin Gebze Belediye Başkan Adayı olarak çıkan Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, bugün yazılı bir açıklama yayınladı. Nail Çiler, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Gebze Belediye Başkan Adaylığı için affını istediğini açıkladı.

PM’DE İLAN EDİLECEK İDDİASI

Şimdi ise gözler CHP’nin Gebze Belediye Başkan Adayının kim olacağına çevrildi. Hatırlanacağı üzere Gebze’de Barış Tatoğlu, aday adaylık başvurusunda bulunmuştu. İsmi parti kulislerinde konuşulan isimlerden biri de uzun bir süredir, CHP Ardahan eski Milletvekili, 2014 yılında CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı da olan Ensar Öğüt’e döndüğü iddia ediliyor. Partiye yakın kaynaklara göre, ilk PM toplantısının ardından Ensar Öğüt, Gebze Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilecek.

SEYYİD ÇIKIŞI

CHP Gebze Belediye Başkan Adayı olması beklenen Ensar Öğüt, genel seçimler öncesi Türkiye çapında konuşulan isimlerden biri olmuştu. Alevilikle ilgili bir kitap yazan Ensar Öğüt, dönemin CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seyyid” yani Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) soyundan geldiğini iddia etmesiyle gündem olmuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber