Kiracılık şartları değişiyor! Bu belgeleri göstermeyen ev tutamayacak

Ev sahipleri düğmeye bastı. Kiracılar bu belgeleri göstermedikleri takdirde ev tutamayacak.

Kira artışında yüzde 25'lik sınırın 1 Temmuz itibarıyla sona ermesinin ardında kira bedelleri bir anda yükselirken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de artmaya başladı. Temmuz ayında açıklanan kira artış oranının yüzde 65 civarında olduğunu ifade eden İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, yeniden kiracılar ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkların arttığını aktardı.

KİRALIK DAİRELER AZALDI

1 Temmuz'dan itibaren Türkiye genelinde bir milat başladığını dile getiren Akgün, iki yıldır bekleyen ev sahiplerinin de rakamları yükselttiğini hatırlattı. Kira bedellerinin yaz aylarında kaçınılmaz artış trendine girdiğini aktaran Akgün, kiralık dairelerin azaldığını söyledi.

CİDDİ BİR SİRKÜLASYON VAR

“İnsanlar ya evleniyor ya boşanıyor. Mülk sahipleriyle sorun yaşayan kiracılar tahliye ediliyor. Ciddi bir sirkülasyon var kira sektöründe" diye konuşan Akgün İzmir'de boş bir dairenin fiyatının lokasyona göre, 15 ile 30 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

Büyükşehirlerde kira fiyatlarına dikkat çeken Akgün, ev sahiplerinin sektörün belirleyicileri olduğunu vurgularken, mülk sahiplerinin çoğu, kira bedellerini kendi belirlediğini 15 bin liralık daireyi 35 veya 40’ veren ev sahiplerinin olduğunu söyledi.

EV SAHİPLERİ BELGE İSTİYOR

Artık ev sahiplerinin yeni kiracı ararken çok seçici davrandığının belirten Akgün, belge istediklerini aktardı. Geçmişte insanların boş evlerini kiraya verebilmek için bin takla attığını söyleyen Akgün, şimdi ev kiralanmadan önce GBT (Genel Bilgi Toplama) ve KKB (Kredi Kartı bilgisi) istenildiği söyledi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber