Kiracıyı çıkaramayanlar, evini satıyor

Ev kiralarına yapılan zamlar nedeniyle ev sahipleri ve kiracılar arasında her gün yeni bir olay yaşanıyor. Kiraya zam yapamayan ev sahipleri evini satılığa çıkarıyor.

Kira fiyatlarının hızla artması ülkemizin son zamanlardaki en büyük sorunlarının arasında yer alıyor. Kira artışında yüzde 25 sınırı olmasına rağmen ev sahipleri ve kiracılar arasında her gün yeni bir olay yaşanıyor. Hatta yaşanan olaylar yer yer yaramalı ve ölümlü kavgalara neden oluyor.

ORTA YOLU BULAMAYINCA…

Ev sahipleri kira fiyatlarının piyasanın çok altında kaldığını savunurken, kiracılar ise yüksek kira bedelleri nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kiracısı ile orta yolu bulamayan ev sahipleri çeşitli yöntemlere başvuruyor. Yasal yollarla kiracısını çıkaramayan ev sahipleri çareyi evi satmakta buluyor.

“EKONOMİK DURUMU İYİ OLANLAR TERCİH EDİYOR”

Evi satarak, aynı değerde yeni bir ev alan ev sahipleri yeni evinin kirasını piyasadaki rakamlara göre belirliyor. Ekonomik kaygısı olmayan ev sahipleri ise parayı banka faizine yatırıyor. Gazetemize konuşan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Bu yöntem daha çok ekonomik durumu iyi olanlar tarafından tercih ediliyor” dedi.

“BELİRLİ YÖNTEMLER BULDULAR”

Hacıoğlu konuşmasının devamında, “Ev sahiplerinin kendi tercihinde olan bir durum aslında. Kira fiyatları her yerde beklemediğimiz şekilde arttı. Kira fiyatları yükselince ev değerleri yükseldi. Faiz oranları yüksek olduğu için satışlar da durgun. Konutların satışındaki düşüş biraz daha devam eder. Bu olaylardan dolayı ev sahipleri kendilerine göre yöntemler buldu.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber