Kış saati uygulaması ne zaman başlayacak, başlayacak mı? İşte detaylar...

Avrupa'da kış saati uygulaması kapsamında her sene Ekim ayının son hafta sonunda Cumartesi gününü Pazar gününe bağlayan gece saatler 1 saat geri alınacak. Avrupa'da kış saati uygulaması başlarken, Türkiye'de kış saati uygulaması ne zaman başlayacak?

Ekim ayının sonlarına yaklaşırken, kış saati uygulaması hakkında sorular artmaya başladı. Özellikle "Saatler geri alınacak mı?" sorusu birçok kişinin merak ettiği bir konu haline geldi. İşte kış saati uygulamasıyla ilgili tüm detaylar...

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Kış saati uygulaması, yılın belirli dönemlerinde gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin bir saat geri alınması işlemidir. Genellikle Ekim ayının sonlarında gerçekleştirilen bu uygulama, sabah saatlerinde daha fazla gün ışığı almak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla hayata geçirilir. Özellikle kış aylarında günlerin kısalması nedeniyle işe veya okula gidiş geliş saatlerinin daha verimli hale gelmesi hedeflenir.

NE ZAMANDAN BERİ KIŞ SAATİ YOK?

Türkiye, 2016 yılından itibaren kış saati uygulamasını kaldırmış ve yaz saati uygulamasını yıl boyunca sabit hale getirmiştir. Bu değişiklikle birlikte, saatlerin geri alınması işlemi sona ermiştir.

SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Bu yıl da kış saati uygulaması yapılmayacak. Yani saatler geri alınmayacak. Türkiye, yaz saati uygulamasını sürekli olarak sürdürmeye devam edecektir.

kış saati Avrupa Türkiye
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber