Kızılay haftası Başiskele’de de kutlanıyor! Yasin Özlü de katıldı

Kızılay Başiskele Şubesi 29 Ekim – 4 Kasım Kızılay haftası nedeniyle Başiskele’deki dört okulu ziyaret edip öğrencileri bilgilendirdi. Etkinlil kapsamında konuşan şube başkanı Oğuzhan Keleş “Çocukların yarın, büyüdükleri zaman gönüllü olmalarını teşvik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kızılay Haftası nedeniyle Türkiye çapında il ve ilçelerde etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kızılay Başiskele Şubesi, Kızılay Haftası için düzenlediği etkinlikler kapsamında Başiskele’de dört ilkokulu ziyaret etti. Son okul ziyaretinde Kızılay ekibine Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de katıldı.

ÖĞRENCİ VE AİLELERE DESTEK
Bahçecik İlkokulu, Seymen İlkokulu, Yuvacık İlkokulu’nda gerçekleşen etkinliklerin sonuncusu Altınkent İlkokulu’nda düzenlendi. Etkinliğin başında konuşan Kızılay Başiskele Şube Başkanı Oğuzhan Keleş, “Kızılay Başiskele Şubesi olarak geçtiğimiz mart ayında kurulduk. Biz daha yeniyiz. Kocaeli Şubemizin destekleriyle kurulduğumuz günden bu yana çeşitli faaliyetlerle Başiskeleli hemşerilerimize Kızılay’ı tanıtıyoruz, tanıştırıyoruz onların beklentilerini dinliyoruz. Geçtiğimiz mart ayında Başiskele’de çok güçlü bir kan bağışı kampanyası yaptık. Ramazan ayında gıda ve giyim yardımlarımıza devam ettik. Akabinde okul sezonu açıldı, öğrenci ve ailelerimize de destek olduk.

DÖRT OKUL SEÇİLDİ
İl başkanımız öncülüğünde belirlediğimiz okullarda Kızılay Haftası vesilesiyle faaliyet yapalım dedik. Bu nedenle bugün dört okul belirledik. Kızılay Haftalarını takip ediyoruz, bu noktada Kızılay’ın faaliyetlerini anlatıyoruz. 29 Ekim-4 Kasım arası olan haftamızı kutluyoruz. Öğrencilerimize neler yaptığımızı bir çizgi film vasıtasıyla anlatıyoruz. Onların yarın, büyüdükleri zaman gönüllü olmalarını teşvik ediyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız zaten Kızılay’ı belirli ölçüde tanıyorlar. Okullarda “Kızılay Kolları”yla bağlantı kuracağız kurum olarak.”

“KIZILAY BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Etkinlik kapsamında konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ise, “Kızılay Başiskele ve İl Şubemize teşekkür ediyorum. Oğuzhan Keleş’in katkılarıyla Başiskele Kızılay’ı geçtiğimiz mart ayında kurmuştuk. Bu hafta Kızılay Haftası, Başiskele’de bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Dünyanın neresinde bir sıkıntı olsa insana destek gerektiğinde orada olan bir kurum Kızılay, bizim için çok önemli. Tüm Kızılay gönüllülerinin, çalışanlarının Kızılay Haftası’nı kutluyorum.” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kızılay Başiskele Yasin Özlü
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber