Kocaeli 38’inci kez kent bayramlaşmasında buluştu!

Bu yıl 38’incisi düzenlenen Kent Bayramlaşmasında siyasi partiler, STK’lar ve protokol bir araya geldi.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi’nin düzenlediği ve geleneksel hale gelen Kent Bayramlaşması’nın 38’incisi bu yıl bayramın ilk günü yapıldı. Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan bayramlaşma töreni Kocaeli protokolü ile kentin dinamikleri ve siyasileri bir araya getirdi.

PARTİLER VE STK’LAR ORADAYDI

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Beledyesi ve Kocaeli Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması’nın 38’incisi, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan bugün gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Eğitim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, CHP Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Mühip Kanko, Nail Çiler, Kocaeli Büyükşehir Beledye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, ve futbolcu Cem Ekinci ile vatandaşlar katıldı.

“HER GÜN BAYRAM”

Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, “Birlik ve beraberliğimizin en büyük sembolü olan Kent Bayramlaşmamızın 38’incisinde bir aradayız. Bayramlar, insanları birbirine yaklaştıran çok özel günler. Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bu mübarek Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gazze’deki soykırımın sona ermesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ülkemiz bir demokrasi sınavı verdi. Ortak aklın yeşerdiği kentlerin hepsinde her gün bayramdır” dedi.

“BURUK BİR SEVİNÇLE KUTLUYORUZ”

Ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Tüm sevdiklerimizin huzur içerisinde sağlıklı huzurlu bayramlar görmenizi yürekten temenni ediyorum. Bu bayram başta Gazze’de Filistin’de olmak üzere buruk bir sevinçle kutlanıyor. Yüreğimiz orada. Maalesef sevinemiyoruz. Oradaki zalimlerin soykırıma dönen olayların bir an önce son bulması için dünyanın tüm yetkili kurullarının aklını başına alması için tüm yüreğimizle Allah’a yalvarıyoruz. Elimizden geleni yapmak üzere ant içiyoruz.

‘GAZZE’YE GİTTMEK BOYNUMUZUN BORCU OLSUN’

Büyükşehir Meclis’i toplanır toplanmaz Gazzze ile kardeş şehir olmak için girişimi başlatacağız. Barış sağlanır sağlanmaz orada elimizin uzanacağı şeyler yapmak ve Gazze’ye gitmek boynumuzun borcu olsun. Seçim sürecini atlattık. Demokrasi adına başarılıydı. Kaliteli bir rekabet vardı. Huzur içinde bir seçim süreci yaşadık. Bu barış ve huzur ortamının şehre değer katmasını diliyorum. Seçilen başkanların yarının daha güzel Kocaeli’sini inşa etmek için çalışacağını biliyorum” ifadelerini kulandı.

“BU VATANI KORUMAYA ANT İÇİYORUZ”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise açıklamasında “Etrafımızda kan, gözyaşı ve acı coğrafyayı kavuruyor. Osmanlı’dan bu yana bu coğrafya kan ağlıyor. V e huzur adası olan Türkiye Cumhuriyeti var. Birliğimiz daim olsun. El ele verdikçe Cumhuriyetimiz ve bayrağımız daha yükseklerde dalgalanacak. Kürsel güçler İslam coğrafyasında çatışmaları tetikliyor. Terör örgütleri ile istikrarsızlıklar oluşturuyor. Büyük bir acı ve dram yaşanıyor. Biz, bu vatanı korumaya ant içiyoruz. Dini ve milli bayramları ruhuna uygun kutlamak elzem bir durumdur. Medeniyet değerleri ile bezenmemiş nesillerin devlet geleneğini sürdürebilmesi mümkün değildir. Evlatlarımıza medeniyet değerlerimizi doğru anlatmalıyız. Biz bütün renkleri kucaklıyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Fikirlerimiz farklı olacak ama yolumuz bir. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde seçilen başkanlarımızı ve muhtarlarımızı yürekten kutluyorum. Seçimin huzur içerisinde geçmesi için önemli çalışmalar yaptık. Siyasi partilerimize, adaylara ve tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber