Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül: Gönül isterdi ki birden fazla adayımız olsun...

Kocaeli Barosu 38. Olağan Genel Kurulu bugün başladı. Şu anki Genel Kurul Başkanı Mehmet Gül’ün yeniden aday olmadığı Genel Kurul’da Avukat Caner Karakadılar tek aday olarak yer aldı.

Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül: Gönül isterdi ki birden fazla adayımız olsun...

12 - 13 Ekim tarihleri arasında yapılacak Kocaeli Barosu 38. Olağan Genel Kurulu’nun ilk oturumu Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) başladı. 09.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Genel Kurul’un ilk gününde Baro Başkanlığı’na ve yönetim kurulan aday olmak isteyenlerin başvurusu alındı ve kesin adaylar belli oldu. Seçimin gerçekleştirileceği Genel Kurul’un ikinci oturumu 13 Ekim Pazar günü 09.00 - 17.00 saatleri arasında Kocaeli Adliyesi’nde düzenlenecek.

Bugün gerçekleştirilen ilk oturuma katılan isimler arasında; Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Gül ve Baro Başkan Adayı Caner Karakadılar yer aldı.

Birçok isim 13 Ekim Pazar günü gerçekleşecek seçimler öncesi konuşma gerçekleştirdi. Bu isimlerden biri de Türkiye'de yaşanan sorunlara değinerek açıklamalarda bulunan Fatma Kaplan Hürriyet oldu. Hürriyet, "Öncelikle baromuzun kentimize, meslek taşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bir meslektaş olarak, Kocaeli Barosu'nun bir üyesi olmaktan onur duyuyorum. Baronun varlığı ve mücadelesi çok kıymetli özellikle meslektaşlarımızın, meslek sorunları ile mücadelesi çok kıymetli. Görev almış bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum bundan sonra görev alacak Caner Karakadılar'a da başarılar diliyorum, bütün yönetimiyle beraber. Ben hep söylüyorum önce avukatım ondan sonra belediye başkanıyım, aktif olarak avukatlık yapmasam da barodaki kaydımı sildirmedim. Çünkü bu ailenin bir üyesi olmak çok kıymetli. Türkiye'de yaşananlar ortaya, sorunlar bir türlü çözülmüyor ve giderek artıyor. Artık neyi koruyacağımızı şaşırdık, kadınları mı koruyacağız çocukları mı koruyacağız, hayvanları mı çocukları mı? Bu yüzden Türkiye'deki adalet sisteminin daha ciddi ve radikal politikalarla çözülmesi gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

"UZUN ZAMANDIR DERİNCE'DEYİM"

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ise seçim dönemine değinerek "Benim 20 yılım baroyla geçti o yüzden bugün buraya çok heyecanlı bir şekilde geldim. Eski meslektaşlarımın tamamını görmek, onlarla hasret gidermek benim için çok keyif verici oldu. Uzun zamandır Derince'deyim, çıkamadım oradan yaklaşık 3 aylık seçim 6 aylıkta seçimden sonraki süreç olmak üzere 9 aydır ayrı kalmıştım arkadaşlarımdan onlarla hasret giderdim. Baromuzun da ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'de açıklama yaparak, "Baro başkanlığına aday olan Caner Karakadılar ile daha önce birlikte görev yaptık. Arkadaşlarımız tecrübeli isimler, ben baromuz için hem kentimiz için seçilecek başkan ve yönetimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu'da meslekteki 20.yılına değinerek, "Öncelikle Kocaeli Baromuzun üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Şerefle yaptığım meslekte 20.yıl plaketini almış bulunmaktayım. Kocaeli Barosu her zaman duruşunu net bir şekilde ortaya koymuş, toplumsal sıkıntılarda her zaman Kocaeli'de önemli açıklamalarda bulunmuştur. Yarınki kurulun da ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklamalarında bulundu.

"DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLSUN İSTERDİK"

Mevcut Baro Başkanı Mehmet Gül ise tek adaylı seçime değinerek, "Yaklaşık 2 yıl önce seçilmiştim, 2 yıllık dönemimizi bitirdik ve aday olmamaya karar verdik. Tek başkan adayı ve 12 tane yönetim kurulu adayımız var. Gönül isterdi ki birden fazla adayımız olsun, bir demokrasi şöleni şeklinde olsun isterdik ama bu şekilde bir tasarruf gösteren meslektaşımız olmadı. Mevcut başkan adayını da çok iyi bir şekilde tanıyoruz, eminim seçildiğinde bu 2 yıllık süreci çok iyi bir şekilde tamamlayacaktır" dedi.

ADİL YARGI SÜRECİ

Kocaeli Barosu Başkan Adayı Caner Karakadılar da gerçekleşecek seçim hakkında, "Bizler Kocaeli Barosu'nun geleneklerine uygun bir şekilde baromuzu temsil etmeye, insan haklarının, hukukun üstünlüğünü savunmaya, adil yargılanmayı savunmaya devam edeceğiz. Genç meslektaşlarımıza ve meslektaşlarımızın tamamına yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunacağız. Kocaeli Adliyesi'nin yeni bir alan kazanmasını için çalışacağız" açıklamalarında bulundu.

Kocaeli Barosu Mehmet Gül Caner Karakadılar
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber