Kocaeli Büyükşehir'de gündem görüşülmeden gerginlik başladı!

KBB Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan meclis gerildi. Gerginlik ile ilgili konuşan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “Sakin kalmayı başarmalıyız. Birbirimize laf sokmak için burada değiliz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 118 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. Meclis toplantısında gündem maddesi görüşülmesi öncesi grup önergeleri divana sunuldu. Meclis toplantısında söz alan CHP Meclis üyesi Erkan Uygun, “Madımak Otelinde 33 can yakılarak katledildi. Bizler kimin yaktığını çok iyi biliyoruz. Sonrasında kimlere bürokraside yer verildiğini çok iyi biliyoruz. Sokaklarda türkümüz yağdı, sazımız yağdı. Başbağlarda hayatını kaybeden kişilere rağmen diliyorum” dedi.

“EKOLOJİYE ZARAR VERECEK”

Daha sonra liman İGSAŞ liman genişletme konusu ile ilgili gündem dışı konuşmasına geçen Uygun, “Liman genişletme dolgu alanı ile ilgili bir plan gelmişti. Çed toplantısına katılmıştım. Bunu masumane gündem olarak getirildi. 11 adet kimyasal tank kurulacak. Amonyak tankı kurulacak. İnşallah ikinci Beyrut vakası olmaz. Bakanlıktan gelen sadece konu hariç tüm bakanlıktan gelen önerilere olumlu görüş veriliyor. 10 yıl sonra Körfez’e yürüyerek geçeceğiz. İGSAŞ ekolojiye zarar verecek. Her taraf liman. Ekolojik denge kalmadı. Niye onay verdiğinizi anlamıyorum. Amacımız Körfez’i liman şehri yapmak değil. Limana izin vermek mahalle içinde trafiği arttırmak.

“YA GEÇİM YA SEÇİM”

Danışma meclisi toplantılarında CHP partisini konu ediyorsunuz. İBB Başkanı ve ABB Başkanını mazgal temizliği yapamadığını söylüyorsunuz. İSU toplantısında gösterdim basına haber olmak için diye yorumluyorsunuz. Bizim derdimiz ya geçim ya seçim” ifadelerini kullandı. Uygun’un konuşması sonrası meclis üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

“DİKKAT EDİLMİYOR ALGISI DOĞRU DEĞİL”

İddialara cevap veren KBB Başkanı Tahir Büyükakın, “Mecliste gündem dışı konular ile ilgili talepte bulunurken konunun ne olduğunu da ifade ederseniz o konunun konuşulması için uygun olup olmadığı kanattimizi ifade edebiliriz. Kocaeli’nin bir master planı var. Lojistik master planı da var. Bunları yapan ilk şehir. Gelen tüm ÇED raporlarına olumlu cevap verdiğimizi ifade ettiniz. Hayır öyle değil. Bakanlık bizim görüşümüze katılmak zorunda değil. Biz olumsuz yazdığımızda bir çok konu meclise gelmiyor. BU iddia doğru değil. Tanklar olacak gibi endişeler ile ilgili de tedbir alınıyor, hesaplamalar yapılıyor. Dikkat edilmesi gereken konulara dikkat edilmiyor gibi bir algının oluşmaması lazım.

“SAKİN KALMALIYIZ”

Medyaya konuşuyorsunuz fikrime de tahammül etmeniz gerekiyor. 10 dakika konuştunuz ağzımı bile açmadım. Söz de verdim. Sizin partinizin temsilcileri tarafından yönetilen meclislerde söz vermiyorum ifadelerini de duyduk. Sözlerini keser misiniz demek hoş değil. Sakin kalmayı başarmalıyız. Birbirimize laf sokmak için burada değiliz” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber