Kocaeli Büyükşehir’den dikkat çeken koordinatör ataması: Mesut Çetinkaya göreve başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan dikkat çeken karar. AK Partili belediye başkan adayı, ilçe koordinatörü yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından Karamürsel Belediyesi eski Başkanı İsmail Yıldırım’ı siyasi danışman olarak Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesine almıştı.

AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Karamürsel AK Parti’den CHP’ye geçmişti. CHP’li Ahmet Çalık yüzde 46,83’lük oranla ilçede 15 bin 592 oy alarak belediye başkanı olarak seçilmişti. Eski belediye başkanı İsmail Yıldırım’ın da ısrarla aday olarak görmek istediği Mesut Çetinkaya, 13 bin 062 oy almış ve yüzde 39,23’te kalmıştı. Böylece belediye AK Parti’den CHP’ye geçmişti.

İKİNCİ KRİTİK ATAMA

Yerel seçimlerden 7 ay sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Karamürsel ilçesinden ikinci kritik atama yapıldı. Seçimi kaybeden Mesut Çetinkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel İlçe Koordinatörü olarak görevlendirildi. Çetinkaya hayırlı olsun ziyaretlerini almaya başladı.

MESUT ÇETİNKAYA KİMDİR?

1980 yılında Karamürsel’de doğdu. Orta okulve lise eğitimini Karamürsel İmam Hatip Lisesi’nde, lisansını Dumlupınar Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.
2004-2009 yılları arasında AK PartiKaramürsel İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 2009-2014 yılları arasında AK Parti Karamürsel İlçe Teşkilatı’nda çeşitli birimlerde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014-2019 yılları arasında Karamürsel Belediyesi Basın Yayın Hakları İşler ve KültürMüdürü olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Karamürsel Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve akabinde de Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı oldu.
Çetinkaya 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Karamürsel Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi kaybetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın Mesut Çetinkaya
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber