Kocaeli Devlet Hastanesi'nde gerçeğini aratmayan tatbikat!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye ve UMKE katkıları ile geniş kapsamlı bir tatbikat düzenlendi.

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde düzenlenen ve gerçeğini aratmayan tatbikatta kimyasal maddeye maruz kalma, yangından insan kurtarma , deprem anında acil müdahale konularında uygulamalar gerçekleştirildi.

ÇEŞİTLİ UYGULAMALAR

Uygulamada hastanenin üst katlarında kalan hastaların yangın anında tahliyesi, kimyasal maddeye maruz kalan hastalara müdahale konuları ile eş zamanlı olarak hastane içerisinde çıkan bir yangının söndürülmesi durumları tatbikatta gerçekleştirildi. Tatbikatta itfaiye erleri Hastanenin dış cephesine merdiven kurarak dumandan zehirlenen çalışanları kurtardı.

NOKTA TV'YE KONUŞTU

Tatbikat hakkında Nokta TV'ye konuşan Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nurcan Çubukçu büyük kapsamda bir deprem tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Çubukçu, "tatbikatta deprem sonrası acil servise gelen hastalara müdahale edildi, tanker kazası sonrası toksit maddeye maruz kalan, trafik kazası sorası yaralanan 4 hastaya müdahale edildi. Hastanede çıkan yangın sonucu dumanda etkilenen bir çalışanımıza müdahale edildi. Bir deprem ve yangında yapılmaması gereken tüm çalışmalar özveri ile yerine getirildi. Herkese emeği için teşekkür ediyorum. Tüm önlemlerimizi alıp, olası bir depremden en az hasarla kurtulmak istiyoruz" dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber