Kocaeli Eğitime destek platformundan Bakan Tekin’e destek! “Terör örgütlerinin yanında yer alıyorlar”

Kocaeli Eğitime Destek Platformu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e destek için yaptığı basın açıklamasında, Bakan Tekin’in istifasını isteyen sanatçılar için, “laikliğin arkasına sığınarak terör örgütünün yanında yer aldıklarının ilanıdır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 17 Aralık'ta TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında tarikatları 'sivil toplum kuruluşu' olarak nitelendirdi ve bu kuruluşlarla protokol imzalamaya devam edeceklerini ifade etti. Bakan Tekin’in cemaat ve tarikatlar ile ilgili yaptığı açıklama ile ilgili içerisinde oyuncuların, yazarların, şairlerin ve aydınların bulunduğu Sanatçılar Girişimi Bakan Tekin’in görevden alınmasını istedi. Kocaeli Eğitime Destek Platformu tepkilerin odağında olan Bakan Tekin’e destek vermek için akşam saatlerinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Ekiz, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Başiskele İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferhat Solakoğlu Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Necmi Özen, AK Parti Gölcük Belediye Başkan Aday adayı Çetin Seymen, İzmit Belediye Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü, ve STK temsilcileri katıldı.

“DİN DÜŞMANLIĞIDIR”

Kocaeli Eğitime Destek Platformu Temsilcisi Fevzi Utaş yaptığı açıklamada, “Bugün burada Kocaeli Eğitime Destek Platformu olarak, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e karşı sözde aydın ama bu ülkenin milli değerlerine karanlık olanların yapmış oldukları görevden alınma çağrısına karşı bakanımızın yanındayız demek için toplandık. Yaşanalar birer sanatçı duyarlılığı değil soslanmış rafine din düşmanlığıdır. Ve mesele asla Yusuf Tekin değildir. Ancak biz yine de hedefe konulması sebebi ile ve yapmaya çalıştığı tüm eğitime yeniden kimlik kazandırma çabalarına destek olmak amacıyla kendilerine sanatçı diyen, milletimizin değerlerine düşman olan bir grubun Milli Eğitim Bakanımıza karşı başlattığı linç girişimini reddediyor ve Bakanımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YANINDA YER ALIYORLAR”

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in açıklamalarını çarpıtarak, “sizin cemaat, tarikat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” sözlerini laikliğe aykırı bularak görevden alınmasını isteyen bir grup sanatçı bozuntusunun bildirisi esasen laikliğin arkasına sığınarak terör örgütünün yanında yer aldıklarının ilanıdır. Aydın kimliğinden nasibini almamış, vatanseverliğin kıyısından geçmemiş, bugüne kadar sadra şifa tek hayırlı eylemi olmayan bir grup sözde sanatçı yine şaşırtmadı, yobaz ideolojilerine sımsıkı sarılarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin istifa etsin naraları atıyor!

“TEK CÜMLE KURAMIYORLAR”

Çocuklarımızın dağa çıkmasını, terör örgütüne katılmasını engelleyen STK’larla protokol yapmak en tabi bir faaliyet iken bunu laikliğe aykırı görerek Bakanımızın görevden alınması gerektiğini söyleyenler, milletimizin önem verdiği tarihi ve manevi değerlere düşman olan küçük bir azınlıktır ve bunlar, devlet düşmanı terör örgütünü devleti yaşatmak için gayret eden STK’lardan üstün görenlerdir. Ülkemizde sanatçı duyarlılığından dem vuranların karnesine bakınca Gazze’de kundaklara kan dolarken köpeği loliye üzülen aymazları, Arsızca teşhirciliği sanat zannedenleri, İslamı yobazlık, geleneği gericilikle bir tutanları, dini değerlerle dalga geçenleri, Söz konusu para olunca dijital dizi platformuna cümle kuramayanları, Gezi’de mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı diyenleri, Yere izmarit bile atmayan PKK güzellemesi yapıp terörü lanetleyen tek bir cümle kuramayanları görüyoruz.

“HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Bu bozuk karneye sahip olanların bırakın çocukları korumasına izin vermek, çocukların bu zihniyetten korunmasını görev bilmek gerekir. Medeniyetine, değerlerine, inancına mankurtlaşmış bu kesimin ne Sayın Tekin’e cümle kurmaya hakları vardır bu ne de millete ayar vermek hadleridir. Çağrılarında “Bu konuda üstümüze düşecek olan her türlü görevi yapmaya hazırız” diyenleri kendilerine gelmeye, mankurt zihinlerini tadil etmeye, yüzleri varsa yürekleri yetiyorsa ‘Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret ederek gözlerinin içindeki acıya bakmaya davet ediyoruz. Sanattan ve sanatçılıktan zerre nasibi olmayan bu grubun açıklamalarını kesinlikle reddediyor, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’i destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber