Kocaeli ilk kez Balkan Festivaline ev sahipliği yapacak

2-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlencek olan Kocaeli 1. Uluslararası Halkoyunları Balkan Festivali’nin lansmanı yapıldı.

Kocaeli’de bulunan balkan derneklerinin organizasyonu ile bu yıl ilk defa Uluslararası Halkoyunları Balkan Festivali düzenlenecek. Kocaeli 1. Uluslararası Halkoyunları Balkan Festivali, Kocaeli Mehmet Ali Paşa Halkoyunları Spor Kulübü, Kocaeli Pomak Kültür Derneği, Kocaeli Istırancalılar Derneği, Kocaeli Yalakdere Kültür ve Dayanışma Derneği, Başiskele Bamder Derneği, Gölcük Trakya İlleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneklerinin iş birliği ile düzenlenecek ve 6 gün sürecek. Etkinlik öncesi organizasyona destek veren derneklerin temsilcileri bugün akşam saatlerinde basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı dernekler adına Kocaeli Mehmet Ali Paşa Halkoyunları Spor Kulübü Başkanı Özkan Göçenler gerçekleştirdi.

“MİSAFİRLERE İKİMİZİN DEĞERLERİNİ GÖRME FIRSATI SUNACAĞIZ”

Etkinliğe yaklaşık 1 yıldır hazırlandıklarını ifade eden Özkan Göçenler, “Türkiye’nin İncisi güzel İstanbul’a 1 saat uzaklıkta olan kentimiz Kocaeli, uluslararası bir etkinliğe daha 02-07 Temmuz 2024 tarihleri arasında ev sahipliği yapacaktır. Kocaeli 1. Uluslararası Halkoyunları Balkan Festivalinin amacı; kültür-sanat topluluklarının bir araya gelmesi, Balkan gelenek ve göreneklerini köprü vazifesi ile hem ülkemizde hem de Balkan ülkelerindeki kardeşlerimiz ile birlikte yaşatmak canlı tutmak, Balkanların dört bir yanından farklı folklor ve ulusal sanat gruplarını Kocaeli’nde ve festivalde bir araya getirmek, kardeşliği pekiştirmek, birlik ve beraberliğimizi daim kılmak, misafirlerimize, ilimizin kültür değerleri ve doğa güzelliklerini görme imkânı sağlamaktır.

450 KİŞİ GELECEK

Ayrıca Festivalin en temel amacı danslar, müzik ve ulusal kostümler aracılığıyla Balkan kültürlerimizi tanıtmaktır. Yerelde de sivil toplum derneklerinin ortak amaçlarında aynı irade ile birlikte, dost kardeş ve hemşeri yakınlaşmasına fayda sağlamaktır. Festivale Kuzey Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Macaristan, Moldovya, Bulgaristan, Karadağ, Azerbaycan olmak üzere toplam 7 grup , 450 kişi katılım sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Başkan Göçenler daha sonra etkinlikte emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi, Karamürsel Belediyesi, Kartepe Belediyesi ve Kandıra Belediye Belediyesi başkanlarına teşekkür etti.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber